θ

Translate

29 Απριλίου 2017

Δοκάρια και διαιτησία σταμάτησαν τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης, αφού στον τελικό της Euroleague ηττήθηκε με 7-6 από την Κίνεφ Κίρισι.
  Οι ερυθρόλευκες μπορεί να μην βρέθηκαν στην καλύτερη τους ημέρα, ωστόσο πάλεψαν μέχρι το τέλος των αγώνα έχοντας απέναντι τους μία εχθρική διαιτησία.

Οι ερυθρόλευκες έκαναν
κατάθεση ψυχής κόντρα στη διοργανώτρια του Final-4, κυρίως στην άμυνα, αφού δεν βρήκε τις επιθετικές λύσεις που θα νικούσαν την φοβερή Καρνάουκ, αλλά και την ατυχία. 
Ακόμα, πάντως και σε μέρα που δεν ήταν καλή για τις Έμολο, Σμιτ και Μπιανκόνι η ομάδα του Χάρη Παυλίδη κατάφερε να επιστρέψει από το 7-4, με το οποίο προηγούνταν οι Ρωσίδες πέντε λεπτά πριν το τέλος του ματς και να διεκδικήσουν (τουλάχιστον) την ισοφάριση. 
Η Κίνεφ μπήκε στο ματς σαν… γηπεδούχος. Εκμεταλλεύτηκε άψογα τα λάθη του Ολυμπιακού και κατάφερε να προηγηθεί 3-0, χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις. Η Ασημάκη στα μέσα της περιόδου πέτυχε το πρώτο γκολ για τους ερυθρόλευκους, όμως και πάλι η Κίνεφ βρήκε την απάντηση με την Ίβάνοβα να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω για το +3 (4-1) της πρώτης περιόδου. 
Ο Ολυμπιακός αύξησε θεαματικά την πίεσή του στην άμυνα στο δεύτερο οκτάλεπτο, ενώ βρήκε δίχτυα με την Ελευθεριάδου στο πρώτο λεπτό και με την Ελευθερία Πλευρίτου δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Παρά την πίεση, η Κίνεφ αντέδρασε με την Σιμάνοβιτς και κράτησε το υπέρ της +2 και στο ημίχρονο. 
Η πίεση συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο, με την Αβραμίδου να μειώνει στο γκολ (5-4) και να φτάνει κοντά στην ισοφάριση, όμως η Καρνάουκ δεν της το επέτρεψε. Στον αντίποδα, η Κίνεφ ήταν αυτή που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με την Κλίζινα στα μέσα της περιόδου, για το 6-4. 
Διαμαντοπούλου και Καρνάουκ έδωσαν ρεσιτάλ καλών αποκρούσεων στο τέταρτο οκτάλεπτο, ενώ τα… μπλοκ στα δοκάρια της Κίνεφ συνεχίστηκαν. Η ρωσική ομάδα βρήκε την ευκαιρία να αυξήσει ξανά τη διαφορά στα τρία τέρματα (7-4) πέντε λεπτά πριν το φινάλε του ματς, με την σπουδαία Προκοφίεβα, αλλά τίποτα δεν είχε τελειώσει για τον Ολυμπιακό. 
Αρχικά μείωσε με την Ελευθερία Πλευρίτου δυόμισι περίπου λεπτά πριν το φινάλε (7-5), ενώ μετά από πεντάλεπτη διακοπή στο ματς, λόγω προβλήματος στο φωτισμό, η Έμολο φέρνει τη διαφορά στο γκολ (7-6). Η πιεστική άμυνα έβαλε δύσκολα στην επίθεση της Κίνεφ που «παραιτήθηκε», με το τέλος να μπαίνει από τη διαιτησία. Ο Ολυμπιακός είχε 12 δευτερόλεπτα στην διάθεσή του, με τον Παυλίδη να ζητάει, αμέσως τάιμ άουτ. Ο διαιτητής άφησε τον χρόνο να κυλήσει μέχρι τα 6’’ και να χαθεί η ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να να διεκδικήσει μια ακόμα ανατροπή, από αυτές που συνηθίζει να κάνει. 
Ολυμπιακός – Κίνεφ 6-7 
Οκτάλεπτα: 1-4, 2-1, 1-1, 2-1 
Ολυμπιακός: Ασημάκη 1, Ελευθεριάδου Ν. 1, Πλευρίτου Ελ. 2, Αβραμίδου 1, Έμολο 1 
Κίνεφ: Ρισκόβα 1, Προκοφίεβα 2, Ιβάνοβα 2, Σιμανόβιτς 1, Γκλίζινα 1 
filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.