θ


Translate

29 Μαρτίου 2017

Σε σκέφτομαι..: "Χημεία" ή παγίδα του μυαλού;;;

«Το ξέρω πως δεν το διάλεξα αν έπρεπε τη σκέψη μου να ορίζεις..» λέει ένα επικό κομμάτι των Πυξ Λαξ.. και μη μου πείτε πως κάποια στιγμή δεν έχετε ταυτιστεί με αυτόν εδώ το στίχο..! Η φερόμενη ως «χημεία», οι ανεξήγητες συμπαντικές δυνάμεις, οι βαθύτερες ανάγκες ή ακόμη και οι βαθιά  μη συνειδητοποιημένες  αλήθειες… ίσως να είναι υπεύθυνες γι’ αυτό!
Το νόημα εδώ, είναι πως δεν υπάρχει καμιά λογική εξήγηση, κανένα απτό επακόλουθο, για το λόγο που μπορεί ένας άνθρωπος να έχει κλειδώσει τη σκέψη σου, να επιδρά σημαντικά στη διάθεση σου και να «φυλακίζει» τις κινήσεις σου, πέρα από το ίδιο το πρόσωπο! Μερικοί από μας το εξηγούμε ως προς λατρεία στον ρομαντισμό, το ιδανικό…, το ανεκπλήρωτο!
Η αλήθεια….;;;
ΣΕΝΑΡΙΟ 1Ο : Το δύσκολο! Εύκολα μπορεί να κλειδώσουν τη σκέψη μας, άνθρωποι που προσκρούουν και αντιστέκονται στην αλόγιστη γοητεία και δύναμη μας! Αυτοί δηλαδή  που μας «δυσκολεύουν» τη ζωή.., που μας χορταίνουν με λίγα «ψίχουλα», αρκετά παρ’ όλα ταύτα, για να μην πεινάσουμε μες στη μέρα! Αρκετοί άνθρωποι από τη φύση τους, έλκονται από τη δυσκολία και γοητεύονται από την προσπάθεια να κατακτήσουν το στόχο τους!
ΣΕΝΑΡΙΟ 2Ο: Το απαγορευμένο! …λατρεμένο!! Παρέχει μυστήριο, εξιτάρει… και δίνει μια αίσθηση… για το ποιά είναι τα όρια μας…, μας δείχνει μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε! Από μόνο του σαν διαδικασία παρέχει μια δυναμική άνευ βεληνεκούς! Χρησιμοποιείται ως αντίδοτο σε ανασφάλειες και διατηρεί το θρόνο στους drama princes & τις drama queens! Κλασσική ατάκα;; «Δεν είναι η αγάπη αμαρτία!»
ΣΕΝΑΡΙΟ 3Ο: «Εγωισμέ μου, δεύτερε μου εαυτέ!» Ο πληγωμένος εγωισμός έχει αποδειχθεί ισχυρότερος της αληθινής αγάπης πολλάκις, καθώς η ανάγκη της επιβεβαίωσης και της εκπλήρωσης ενός έστω και υποτυπώδους ονείρου, για πολλούς ανθρώπους είναι πιο δυνατή από την πραγματική τους επιθυμία! Φανταστείτε έναν τοξότη που στοχεύει να διαπεράσει με το βέλος του ένα μήλο. Αν δεν το πετύχει, δε θα παραιτηθεί, ακόμη κι αν έχει δίπλα του ολόκληρη μηλιά! «Μα, βρε χρυσέ μου…, ακόμη και να το πετύχεις.. το τρυπημένο μήλο, δε θα το φας! Πάλι τους καρπούς της μηλιάς θα γυρίσεις να γευτείς!»
ΣΕΝΑΡΙΟ 4Ο: «Το ΓΙΑΤΙ;;» αυτό το αναπάντητο γιατί.. Γιατί σε μένα;; Γιατί να μου τύχει;; Τι έκανα λάθος;; Γιατί δεν έχω, αυτό που επιθυμώ;;!! «Ε! Μη ρωτάς το γιατί..! Γιατί έτσι έπρεπε να γίνει! Όλα για κάποιο λόγο γίνονται! Και συνήθως γιατί.. κάτι καλύτερο υπάρχει εκεί εξω..!»
Εκτός, όμως, από αυτά τα 4 δακρύβρεχτα και άκρως μαστιγωτικά σενάρια.. για τους λόγους που μπορεί κάποιος να «καθοδηγήσει» και να ορίσει τη σκέψη μας, χωρίς «το τονίζω» να υπάρχουν σημαντικά ερεθίσματα γι’ αυτό (δηλαδή να μην υφίσταται σχέση, ερωτική πράξη και τα συναφή..) …
.. υπάρχει και ένα πέμπτο- δικό μου σενάριο, το οποίο λέει ότι ακόμη κι αν όλα τα παραπάνω υποβόσκουν στην ανθρώπινη φύση…, ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ…, κάποιες φορές.., με κάποιους ανθρώπους… να υπάρχει κάτι απροσδιόριστα έντονο, ξεχωριστό και βαθύ. Ένας ηλεκτρισμός, μια «χημεία», ένας μοναδικός έστω και μη λεκτικός κώδικας επικοινωνίας..! Γι’ αυτές τις σπάνιες.., αλλά μοναδικές περιπτώσεις.. δεν έχω να πω κάτι…, “Just Enjoy”!
Βάγκα Σοφία
sophiesense
μονταζ  eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.