θ

Translate

30 Μαρτίου 2017

Έχασε στην Πόλη… αλλά θα επιστρέψει τον Μάιο

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Εφές Αναντολού στην Πόλη, και μετά το 77-69 γνώρισε την 10η του ήττα στην φετινή Ευρωλίγκα, χάνοντας και τις ελάχιστες ελπίδες που είχε για την δεύτερη θέση, και σφραγίζοντας οριστικά την τρίτη. Από την πλευρά της η Έφες ανέβηκε στο 17-12, και ερίζει
ακόμα ψηλότερα από την 6η θέση, ενώ δεν αποκλείεται οι δυο ομάδες να ξανά συναντηθούν και στα επικείμενα πλέι οφς.
Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την φετινή του παρουσία στην Κωνσταντινούπολη με 3 ήττες και 1 νίκη, και σίγουρα θέλει να επιστρέψει εκεί για το φάιναλ φόρ.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναγκάστηκε να παρατάξει τους πρωταθλητές Ελλάδας χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι, ενώ στην πορεία αντιμετώπισε πρόβλημα και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (είχε στομαχικές διαταραχές πριν το παιχνίδι) ο οποίος αγωνίστηκε για σχεδόν 3 λεπτά, ενώ και ο Έρικ Γκριν αποχώρησε στο 17′ με ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο, και αποφασίστηκε οι «ερυθρόλευκοι» να μην ρισκάρουν την συμμετοχή του.
Πρώτος σκόρερ ήταν ο αξεπέραστος Γιώργος Πρίντεζης (16 π. 8/9 διπ., 9 ριμπ.) ενώ σε double-double έφτασε ο Βασίλης Σπανούλης παρότι εμφανίστηκε αρκετά άστοχος (11 π., 3/9 διπ., 1/6 τριπ., 10 ασίστ). Θετική και η παρουσία του εορτάζοντα (είχε τα γενέθλια του) Ιωάννη Παπαπέτρου (8 π., 2/5 τριπ.) που πήρε χρόνο συμμετοχής στην θέση τρία, και του Δημήτρη Αγραβάνη (7 π., 1/2 τριπ.). Αρκετό χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Γιάννης Αθηναίου (9 λεπτά).
Για την Έφες, που έφτασε στις 8 νίκες στα τελευταία 9 παιχνίδια, ο Τόμας Ερτέλ ήταν ο μαέστρος ο οποίος τις έδινε ρυθμό (18 π., 7/11 διπ., 5 ασιστ), ενώ από 11 πόντους είχαν οι Τάιλερ Χάνεικατ (4/8 σουτ, 6 ασίστ), Μπράιντ Ντάνστον (4/7 διπ., 5 ριμπ.) και Μπράντον Πολ (4/7 σουτ), με τον πρώτο να φτάνει σε double-double, μαζεύοντας και 11 ριμπάουντ.
Το παιχνίδι
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκίνησε με την Ελληνική τετράδα και τον Μπιρτς το παιχνίδι, και με τον Εφές να έχει δώσει στον Μπαλμπάι το κουμάντο της, αλλά και το μαρκάρισμα του Σπανούλη, κατάφερε να την αποσυντονίσει, και να προηγηθεί με 2-10 στο 5’. Την ίδια ώρα που οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν 5/7 σουτ, οι γηπεδούχοι μετρούσαν 1/8, με αποτέλεσμα ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς να περάσει στο παρκέ τον Ερτέλ, και να αλλάξει τον ρου της αναμέτρησης. Με τον Σπανούλη να χρεώνεται μέσα σε 7 δευτερόλεπτα δυο φάουλ, οι Τούρκοι πήραν τα πάνω τους ,και τρέχοντας ένα τρομερό σερί 13-0, έκλεισαν την 1η περίοδο στο +8 (22-15), μετατρέποντας το 1/8 σουτ του πρώτου πενταλέπτου σε 8/8 εντός παιδιάς στην συνέχεια.
Τα σουτ της Έφες έφτασαν τα 9/9 με τον Πολ με γκολ-φάουλ να μεγαλώνει το σερί στο 16-0, και να φέρνει την διαφορά στο +10 (25-15). Ο Αγραβάνης κατάφερε να ξανά βάλει την μπάλα στο καλάθι των γηπεδούχων μετά από 4 αγωνιστικά λεπτά (25-17), μην πτοώντας τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχοντας το πόδι στο γκάζι έφτασαν την διαφορά και στο +13 (30-17) στο 13’. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πέρασε στο παρκέ ταυτόχρονα τους Σπανούλη, Ουότερς και Γκριν, χαμηλώνοντας το σχήμα, με τα αποτελέσματα να μην αργούν να έρθουν. Έτσι η ομάδα του Πειραιά από τα 0/5 τρίποντα, πέτυχε 3 διαδοχικά, μειώνοντας την διαφορά στο -4 (32-28), και μπαίνοντας στο παιχνίδι. Το παιχνίδι ουσιαστικά κύλησε με τις ομάδες να ανταλλάσσουν καλάθια ως και το φινάλε, όπου ένα τρίποντο του Γκρέιντζερ στα 36’’ έστειλε την Έφες στα αποδυτήρια με +7 (43-36). Για τον Ολυμπιακό ο Πρίντεζης ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι αλάνθαστος με 10 πόντους και 5/5 δίποντα, ενώ ο Σπανούλης είχε 8 πόντους με 3/9 σουτ και 6 ασίστ.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε χωρίς τον Γκριν ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο, και αποφασίστηκε να μείνει εκτός για την συνέχεια, αλλά με τον Πρίντεζη να φτάνει στα 7/7 δίποντα πλησίασε στο 43-40, ξανά μπαίνοντας στο παιχνίδι. Ωστόσο ο στιγμιαίος εκνευρισμός του Παπανικολάου, και η τεχνική ποινή που δέχθηκε έδωσαν το δικαίωμα στον Πολ με τρίποντο να ξανά φέρει την διαφορά στο +8 (48-40), με τον Οσμαν ποστάροντας τον Ουότερς να ανεβάζει την διαφορά στο +10 (52-42). Έτσι, με τον ρυθμό να πέφτει σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με 58-50, με την Έφες να έχει χάσει τον γρήγορο ρυθμό που είχε δώσει στο παιχνίδι.
Με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει περάσει και τον Αθηναίου στο παρκέ, έχοντας τον Παπαπέτρου στην θέση τρία κα τον Αγραβάνη στο τέσσερα, μπέρδεψε τους γηπεδούχους, και τρίποντα των δυο τελευταίων είδε την ομάδα του να μειώνει σε 60-58 στο 33’, βάζοντας πολλά προβλήματα στην Έφες. Ωστόσο ένα τρίποντο του Χάνεικατ στο 2’09’’ πριν το τέλος, και ένα καλάθι του Ντάνστον έφεραν την διαφορά στο +10 (77-67) για την Έφες, με τον Πρίντεζη απλά να κλείνει το σκορ στα 29’’ (77-69).
Τα δεκάλεπτα: 22-15, 43-36, 58-50, 77-69
Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνεϊκατ 11 (1/2 τριπ., 11 ριμπ., 6 ασίστ), Μπαλμπάι, Μπράουν 9 (8 ριμπ.), Οσμάν 8, Γκρέιντζερ 7 (2), Ερτέλ 18 (5 ασίστ), Μουτάφ, Πολ 11 (1), Ντάνστον 11 (5 ριμπ.).
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 5 (1), Μπίρτς 6 (4 ριμπ.), Γιάνγκ 4 (4 ριμπ.), Παπαπέτρου 8 (2/5 τριπ., 2 κλεψ.), Σπανούλης 11 (1/6 τριπ., 10 ασίστ), Ουότερς 5 (1), Αγραβάνης 7 (1), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 16 (9 ριμπ.), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 2, Αθηναίου.
filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.