θ

Translate

12 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 3-2: Έκανε το πρώτο βήμα, έχασε ευκαιρία να πάει με ευρύ σκορ στην Πόλη! Highlights

Για 67 λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 3-0, αλλά η Φενέρμπαχτσε αντέδρασε, κέρδισε πέναλτι από μία επιπόλαιη ενέργεια του Ρέτσου, μείωσε εν τέλει σε 3-2 και δίνει άλλο χρώμα στον επαναληπτικό της Κωνσταντινούπολης για τα προημιτελικά του Κόνφερενς. 

Δύο πρόσωπα παρουσίασε ο Ολυμπιακός που έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε με το 3-2 στο Καραϊσκάκη, αλλά η ρεβάνς στην Πόλη σε μία εβδομάδα είναι δύσκολη! Παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόσωπο έως το 67’, έχοντας φτάσει το σκορ στο 3-0 και ρίχνοντας τη Φενέρμπαχτσε στο καναβάτσο. Ωστόσο, ένα πέναλτι του Ρέτσου έδωσε τη δυνατότητα στους Τούρκους να πιστέψουν ακόμη και στην ισοφάριση! Τελικά κατάφεραν να μειώσουν στο τελικό 3-2 και να δώσουν ξεχωριστό ενδιαφέρον στον επαναληπτικό του «Σουκρού Σαράτσογλου» για την προημιτελική φάση του Κόνφερενς. Εκεί απ' όπου θα απουσιάσει ο Ρέτσος, αλλά θα είναι παρών ο Ποντένσε που εξέτισε την ποινή του.

ΜΕ ΓΙΟΒΕΤΙΤΣ – ΜΑΣΟΥΡΑ, ΕΞΩ Ο ΟΡΤΑ

Τελικά ο Μεντιλίμπαρ προτίμησε το 4-4-1-1 και όχι το 4-3-3. Ο Αντρέ Όρτα κάθισε στον πάγκο και ξεκίνησαν οι Γιόβετιτς και Μασούρας. Συγκεκριμένα, ο Βάσκος τεχνικός επέλεξε τον Τζολάκη στα γκολπόστ, τους Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας, τους Έσε και Τσικίνιο δίδυμο στα χαφ, τους Φορτούνη και Μασούρα στα φτερά και τον Γιόβετιτς πίσω από τον Ελ Κααμπί. Από την άλλη πλευρά, ο Ισμαϊλ Καρτάλ αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τους Μπατσουαγί και Φρεντ, με τον πρώτο να προέρχεται από τραυματισμό. Προτίμησε το 4-3-3, έχοντας στην επιθετική τριάδα τους Καχβετσί, Τάντιτς και Ντζέκο, ενώ πρόσωπο – έκπληξη είχε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Επέλεξε τον Έστερβελντε αντί του Καντιόγλου.

ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΙ… 2-0!

Τρομερό 45λεπτο (συν τα 5 λεπτά των καθυστερήσεων) από τον Ολυμπιακό! Ένα ημίχρονο μυαλωμένο, πειθαρχημένο και με όλες τις ερυθρόλευκες γραμμές να αγγίζουν την τελειότητα. Αν εξαιρεθεί το πρώτο πεντάλεπτο που η Φενέρ ήθελε να αιφνιδιάσει σε μία προσπάθεια του Ντζέκο, ο Ολυμπιακός πήγε το παιχνίδι στα μέτρα του στη συνέχεια και έφτασε στο άνετο 2-0 του πρώτου ημιχρόνου! Οι παίκτες του πίεζαν την κατάλληλη στιγμή τους αμυντικούς της Φενέρ που είναι γενικώς επιρρεπείς στο λάθος. Από ένα τέτοιο λάθος οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να προηγηθούν με τον φοβερό Φορτούνη στο 8’. Ο Μασούρας πίεσε τον Σογιουντσού, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον αρχηγό και με ένα τέλειο σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Λιβάκοβιτς για το 1-0. Οι Τούρκοι προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν στη συνέχεια την μπάλα, αλλά έπεφταν συνεχώς πάνω σε ερυθρόλευκα κορμιά. Η πίεση των Πειραιωτών καρποφορούσε, η Φενέρ αναγκαζόταν να παίζει κυρίως στο δικό της μισό γήπεδο και ο Ολυμπιακός έχοντας τους Φορτούνη, Γιόβετιτς, Μασούρα και Ελ Κααμπί ως πρώτους… αμυντικούς, υποχρέωνε συνεχώς τους Τούρκους σε κακές μεταβιβάσεις και λάθη. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ εξακολουθούσαν να παίζουν με απόλυτη συγκέντρωση και μη αφήνοντας κενά. Κάπως έτσι κατάφεραν να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα. Αφού έκλεψαν την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Φορτούνης σε μία επίδειξη αλτρουισμού, προσποιήθηκε ότι θα σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά πάσαρε κάθετα στον Γιόβετιτς που από τα αριστερά εντός περιοχής σούταρε και νίκησε για δεύτερη φορά τον Λιβάκοβιτς στο 32’. Η Φενέρ έδειχνε να τα έχει χαμένα. Στη συνέχεια προέκυψε και ο τραυματισμός του Εστερβέλντε, με αποτέλεσμα να κάνει άρον-άρον την πρώτη αλλαγή στο 45’ (μπήκε ο Καντιόγλου). Τα «καναρίνια» δεν μπορούσαν με τίποτα να διασπάσουν την άμυνα του Ολυμπιακού με κάθετο ποδόσφαιρο και επιχειρούσαν κυρίως από τα φτερά να προκαλέσουν κινδύνους, δίχως όμως αποτέλεσμα. Έλειπε αρκετά ο Φρεντ από τη μεσαία γραμμή της Φενέρ. Τελικά, οι Τούρκοι απείλησαν στις καθυστερήσεις σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά με ένα χτύπημα φάουλ του Καχβετσί που βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων (45’+1’) και εν συνεχεία με τον Τζολάκη να λέει «όχι» στο φαλτσαριστό σουτ του Κρούνιτς στο 45’+4’. Ο Ολυμπιακός πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια με 2-0. Απόλυτα δίκαιο σκορ!

«ΠΕΘΑΜΕΝΗ»Η ΦΕΝΕΡ ΕΩΣ ΤΟ 67' ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΡΕΤΣΟΥ ΤΗΣ ΞΑΝΑΕΔΩΣΕ ΖΩΗ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ακολούθησε την ίδια τακτική. Έκανε σμπαράλια το build up των Τούρκων, οι αμυντικοί της Φενέρ έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο και η χαμένη ευκαιρία του Ελ Κααμπί στο 51' ήταν ο προάγγελος όσων θα ακολουθούσαν έως το 67'. Ο Μαροκινός έπειτα από κλέψιμο του Γιόβετιτς έβγαλε τον Τσικίνιο σε θέση βολής και στο 57' το... κοντέρ έγραφε 3-0! Εκείνη τη στιγμή ο Ισμαϊλ Καρτάλ βλέποντας ότι η Φενέρμπαχτσε δεν τραβούσε, αποφάσισε να βάλει στο ματς τον Φρεντ που είναι το «μυαλό» των Τούρκων. Η είσοδος του Βραζιλιάνου άλλαξε την εικόνα της Φενέρ, αλλά για να απειλήσει σοβαρά τον Ολυμπιακό, χρειαζόταν μία... ώθηση. Αυτή την «ώθηση» την έδωσε - δυστυχώς για τους Πειραιώτες - ο Παναγιώτης Ρέτοσς με ένα επιπόλαιο πέναλτι που έκανε στον Οσαγί - Σαμουέλ στο 67'. Ο Τάντιτς μείωσε σε 3-1 στο 68' και έως το φινάλε του αγώνα το σκηνικό μεταφέρθηκε στο δεύτερο μισό του γηπέδου του Ολυμπιακού. Οι Τούρκοι πίεσαν, κατάφεραν να μειώσουν με τον Καχβετσί σε 3-2 στο 74' και ήθελαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Σιμάνσκι στο 84' και τον Μπονούτσι στο 90'+4' για να ισοφαρίσουν, αλλά στο τέλος το σκορ έμεινε υπέρ του Ολυμπιακού. Ένα σκορ που αν λάβουμε υπόψη την εικόνα των πρώτων 67 λεπτών αδικεί τους Πειραιώτες. Ωστόσο, στα τελευταία 25 με 30 λεπτά οι Πειραιώτες μετά από την κακή στιγμή του πέναλτι, γύρισαν αρκετά μέτρα πίσω και κόντεψαν να ισοφαριστούν. Η ρεβάνς σε μία εβδομάδα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί θα είναι πιο έτοιμοι ο Φρεντ, αλλά και ο Μπατσουαγί που κρίθηκε ανέτοιμος και έμεινε στον πάγκο. Το 3-2 πάντως δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον Ολυμπιακό. Απλώς έτσι όπως ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, έμεινε στο τέλος μία περίεργη γεύση...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 3-2

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)

Σκόρερ: 8’ Φορτούνης, 32’ Γιόβετιτς, 57’ Τσικίνιο – 68’ πέν. Τάντιτς, 74’ Καχβετσί

Κίτρινες: 67’ Ρέτσος, 78’ Μασούρας - 22’ Καχβετσί, 73’ Φρεντ

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-4-1-1): Τζολάκης - Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα - Έσε, Τσικίνιο (83’ Ιμπόρα), Φορτούνης, Μασούρας (86’ Κίνι) - Γιόβετιτς (82’ Όρτα) - Ελ Κααμπί (86’ Ελ Αραμπί)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (4-3-3): Λιβάκοβιτς – Οσαγί Σάμιουελ, Σογιουντσού, Μπεκάο (84’ Μπονούτσι), Έστερβελντε (45’ λ.τρ. Καντιόγλου) – Ζάγιτς (62’ Φρεντ), Κρούνιτς (62’ Γιουκσέκ), Σιμάνσκι – Καχβετσί, Τάντιτς, Ντζέκο.

πηγη fosonline.gr
μονταζ teo  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.