θ

Translate

8 Φεβρουαρίου 2024

Ταφόπλακα στο ΕΣΥ το «νόμιμο φακελάκι» του Άδωνη Γεωργιάδη

Με τις ευλογίες του Μαξίμου ο Γεωργιάδης υλοποιεί το σχέδιο του 2014 για ιδιώτες γιατρούς και ασθενείς δύο ταχυτήτων στα δημόσια νοσοκομεία
Το 2014 είχε το σχέδιο. Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, το υλοποιεί. Ενα σχέδιο για τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Το 2024 ο Αδωνης Γεωργιάδης επανήλθε δριμύτερος στο υπουργείο Υγείας, αποφασισμένος να τροποποιήσει πλήρως το μέχρι σήμερα δωρεάν σύστημα υγείας και να υποχρεώσει τους ασθενείς να πληρώνουν κανονικά και επισήμως από την τσέπη τους για υπηρεσίες για τις οποίες ήδη καταβάλλουν εισφορές μέσω της κοινωνικής ασφάλισης.
Στο μεσοδιάστημα οι σκέψεις του Αδ. Γεωργιάδη ωρίμασαν και με το πράσινο φως του Μεγάρου Μαξίμου προχωρά στο «σάρωμα» των δημόσιων νοσοκομείων, τα οποία θα πληρώνουν επισήμως πλέον οι νοσηλευόμενοι.

Το επιχείρημά του είναι πως θα ευνοηθούν οι μη έχοντες, αφού θα μειωθούν οι αναμονές το πρωί, γι’ αυτό και νομιμοποιεί το φακελάκι, θεωρώντας μάλιστα αυτονόητο ότι θα πρέπει να το καταβάλλουν επίσημα πια οι πολίτες αφού ήδη το πληρώνουν. Πληρωμές που μπορεί να φτάσουν και να ξεπεράσουν και τις 6.000 ευρώ, ανάλογα με τη σοβαρότητα της επέμβασης.

Αντί να περιορίσει τη διαφθορά και το «γρηγορόσημο» στο ΕΣΥ, ο Αδ. Γεωργιάδης ανατρέπει πλήρως τη δημόσια και δωρεάν εικόνα του, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι αντί να το κάνουν στα κρυφά οι ασθενείς, θα γίνεται πλέον φανερά. Με τον τρόπο αυτό βέβαια λύνει το πρόβλημα της μη αύξησης των μισθών των γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών στο ΕΣΥ, καθώς τις αυξήσεις θα πληρώνουν οι ασθενείς που θα επιλέξουν να χειρουργηθούν το απόγευμα στο ΕΣΥ.
Η επιχείρηση μετατροπής του ΕΣΥ σε μερικώς ιδιωτικό σύστημα που θα ευνοήσει τους έχοντες υποστηρίζεται αθόρυβα και από τους «γαλάζιους» συνδικαλιστές, οι οποίοι με τις χλιαρές αντιδράσεις τους δεν ορθώνουν κανένα εμπόδιο στον υπουργό Υγείας.
Ασθενείς δύο ταχυτήτων με πληρωμές 6.000 ευρώ
Οσο κι αν επιχειρεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση ο Αδ. Γεωργιάδης, η εικόνα του συστήματος υγείας προκαλεί ρίγη ανησυχίας, καθώς θα δημιουργήσει ασθενείς δύο ταχυτήτων μέσα στα νοσοκομεία. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και οι θάλαμοι στους οποίους θα νοσηλεύονται για ανάρρωση μετά τα ιδιωτικά χειρουργεία θα είναι ξεχωριστοί ώστε να μπορεί να αιτιολογηθεί η ιδιωτική πληρωμή.
Η ταξικότητα την οποία εισάγει ο Αδ. Γεωργιάδης στο ΕΣΥ αποτελεί το πρώτο βήμα προτού προχωρήσει στη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Κάτι που άλλωστε είχε προαναγγείλει και ο στενός φίλος του και πρώην υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
 πηγη karditsastakra
μονταζ teo  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.