θ

Translate

10 Ιανουαρίου 2024

Ακρίβεια: Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα Μητσοτάκη για τα μάτια του κόσμου!

Υπό την πίεση της πραγματικότητας και ενόψει των Ευρωεκλογών και αφού η «ακρίβεια» έμεινε εκτός ανασχηματισμού ο πρωθυπουργός επιχειρεί εδώ και μία εβδομάδα να την χειριστεί επικοινωνιακά.
Το εύρημα Μητσοτάκη πως η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, κατέρρευσε παταγωδώς και όλο και περισσότερο μειώνεται η αναφορά στους εξωγενείς παράγοντες διαμόρφωσης των τιμών από το κυβερνητικό λεξιλόγιο.

Η πραγματικότητα χτύπησε στην κυριολεξία τα νοικοκυριά και καμία τηλεόραση και καμία δήλωση Σκρέκα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον πολίτη μπροστά στα ράφια των σούπερ μάρκετ ή μπροστά στους λογαριασμούς ρεύματος.

Στο κυβερνητικό λεξιλόγιο εντάσσονται όλο και περισσότερο οι λέξεις «πρόστιμο» και «αισχροκέρδεια» λέξεις που έως σήμερα ήταν απαγορευμένες αφού έριχναν ευθύνες στους επιχειρηματίες.
Βεβαίως ακόμα και τα «πρόστιμα» που έπεσαν ήταν κλάσματα μπροστά στα τεράστια έσοδα των επιχειρηματιών ενώ ακόμα και η κυβέρνηση επωφελείται συνέχεια, τόσο λόγω της σχέσης της με τους επιχειρηματίες όσο και μέσω ΦΠΑ, γεμίζοντας τα κρατικά ταμεία προσφέροντας μεγάλη χαρά σε όσους γαλάζιους «διαχειρίζονται» απευθείας αναθέσεις.
Βέβαια η λέξη «αισχροκέρδεια» συνοδεύεται συχνά με τη λέξη «καρτέλ» δηλαδή τη συμφωνία μεταξύ ομογενών επιχειρήσεων, την «εναρμόνιση τιμών».

Δεν είναι τυχαίο που η κυβέρνηση απαντά σήμερα Τετάρτη 10/1/2024 και μετά από σχεδόν δύο χρόνια μιας ξέφρενης ανόδου των τιμών με σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για να ανακοινώσει επιμέρους διευθετήσεις, όπως για παράδειγμα το βρεφικό γάλα.

Είναι βέβαιο πως θα ακούσουμε βαρύγδουπα λόγια και τυμπανισμούς που θα σιγήσουν αμέσως μετά.

Μαζί μπορεί να ακούσουμε και για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που ακολουθούν την κυβερνητική «απάτη» μεγαλύτερη αύξηση του κόστους ζωής και μικρότερες αυξήσεις ή απλά «εικονικές» αυξήσεις.
Μια πρόγευση μας έχει δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστας Σκρεκας ο οποίος πρόσφατα προσπαθώντας να δικαιολογήσει την τιμή του βρεφικού γάλακτος μάσησε τα λόγια του αλλά απέφυγε να μιλήσει πλέον για εισαγόμενη ακρίβεια αρκούμενος να μιλήσει για τα πρόστιμα και τους ελέγχους…
Βεβαίως όλα αυτά έρχονται κατόπιν εορτής και χωρίς καμία πρόθεση μείωσης των εσόδων των επιχειρηματιών.
Πυροτεχνήματα ως απάντηση στην αγανάκτηση των πολιτών.
 πηγη karditsastakra
μονταζ teo  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.