θ

Translate

26.10.23

Το... πύρινο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ο Ολυμπιακός έλιωσαν τη Γουέστ Χαμ!

 Καυτός Ολυμπιακός, έλιωσε τη Γουέστ Χαμ στην… κόλαση του «Γ. Καραϊσκάκης». Με την καλύτερή της φετινή εμφάνιση, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ πάτησε το πανάκριβο και τρομερά ποιοτικό σύνολο του συλλόγου από το Λονδίνο, επικράτησε 2-1 και μπαίνει γερά στο κόλπο της πρόκρισης στη φάση των «16».

Ο Φορτούνης με γκολάρα άνοιξε τον δρόμο και ο Ογκμπόνα με αυτογκόλ έβαλε… ταφόπλακα στις ελπίδες των φιλοξενούμενων από το ημίχρονο, με τον Πακετά να μειώνει στο φινάλε αλλά να μην φτάνει. Στους 6 έμειναν οι Λονδρέζοι, στους 4 ανέβηκε ο Ολυμπιακός.

Ξύπνησαν εφιάλτες στον Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος στην προηγούμενη επίσκεψή του ως αντίπαλος στο «Γ. Καραϊσκάκης» είχε ηττηθεί ξανά, τότε ως τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Συγκλονιστική εμφάνιση από τον Αλεξανδρόπουλο, τρομεροί οι Φορτούνης, Έσε, ενώ ο Πορόσο ήταν απροσπέλαστος και έδειξε σε ένα ματς πολύ υψηλής ποιότητας πως έχει να προσφέρει πάρα πολλά στους «ερυθρόλευκους», με τον Ορτέγκα να κάνει την κορυφαία του εμφάνιση με τους Πειραιώτες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να θέλουν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να τα καταφέρνει πρώτος. Δεν υπήρχε μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, όμως οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν πιο σίγουροι στις κινήσεις τους.

Ο Φορτούνης από τα δεξιά και ο Ποντένσε από τα αριστερά επιχειρούσαν να δημιουργήσουν ρήγμα στην άμυνα της Γουέστ Χαμ, ενώ σημαντικές ήταν και οι κινήσεις των Ορτέγκα και Ροντινέι, οι οποίοι ανέβαιναν συνεχώς προσφέροντας πλάτος στην ομάδα τους. Η Γουέστ Χαμ δεν είχε απειλήσει, με τον Πασχαλάκη να περνάει εύκολο απόγευμα μέχρι εκείνη την στιγμή.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ στο 33ο λεπτό με γκολάρα.. Ο Φορτούνης πήρε την μπάλα, την κουβάλησε, νίκησε όλους τους αντιπάλους του και εκτέλεσε εκτός περιοχής, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 με εντυπωσιακό τρόπο. Λίγο αργότερα ο Φορτούνης απείλησε εκ νέου με κεφαλιά.

Το πρώτο μέρος έκλεισε ιδανικά για τον Ολυμπιακό. Ο Ροντινέι έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Ογκμπονά έβαλε το πόδι του για να κόψει και η μπάλα κατέληξε τα δίχτυα. Μάλιστα λίγο αργότερα ο Ντάνι Ινγκς είχε πολύ μεγάλη για να μειώσει στο σκορ, όμως οι ερυθρόλευκοι κράτησαν το μηδέν.

Η Γουέστ Χαμ θέλησε να μπει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος. Στο 48ο λεπτό ο Γουόρντ-Πράους εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με την μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 54' τα σφυριά είχαν ακόμη μία καλή στιγμή με σουτ του Ινγκς με τη μία, με τον επιθετικό ωστόσο της Γουέστ Χαμ να αστοχεί. Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να επιχειρήσουν την στιγμής τους στην κόντρα και έτσι δημιούργησαν μία επικίνδυνη στιγμή με τον Ποντένσε από τα αριστερά, με το γέμισμα του Πορτογάλου να μην είναι όμως το ανάλογο.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο 71ο λεπτό ο Κααμπί κράτησε την μπάλα δεξιά της περιοχής, έκανε το γύρισμα στον Αλεξανδρόπουλο εκτός περιοχής, σούταρε, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η Γουέστ Χαμ μείωσε στο 87', με αποτέλεσμα να παιχνίδι να "φουντώσει" στα τελευταία του λεπτά. Ο Κίνι προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι, έδωσε ύψος στην μπάλα, με τον Πακετά να εξαπολύει βολίδα στην κίνηση για το 2-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ρέτσος, Πορόσο, Ροντινέι (74΄ Κίνι), Καμαρά, Έσε, Αλεξανδρόπουλος (85΄ Μασούρας), Ποντένσε (85΄ Σολμπάκεν), Φορτούνης (90+5΄ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (90+5΄ Σκάρπα)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Ντέιβιντ Μόγες): Αρεολά, Κέρερ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον, Σόουτσεκ, Γουόρντ-Πράουζ (72΄ Άλβαρες), Φορνάλς (58΄ Πακετά), Κούντους (73΄ Κορνέ), Μπενραχμά (58΄ Μπόουεν), Ινγκς (58΄Αντόνιο)

πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.