θ

Translate

2 Ιουλίου 2023

Η Ρωσία αντιστέκεται, η Ευρώπη αντιμετωπίζει την καταστροφή

Η Ρωσία αντιστέκεται, η Ευρώπη αντιμετωπίζει την καταστροφή
Manlio Dinucci
Η «ανταρσία» της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ δεν κατέληξε στην καταστροφή της Ρωσίας, όπως είχε προβλέψει και επιθυμούσε το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο της Δύσης. Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των μαχητών και των διοικητών του ομίλου της Βάγκνερ είναι Ρώσοι πατριώτες, αφοσιωμένοι στην πατρίδα τους, και το έδειξαν με το θάρρος τους στο πεδίο της μάχης». Παράλληλα, ο Πούτιν απέδωσε φόρο τιμής στον ρωσικό στρατό και στις δυνάμεις της τάξης που, ενεργώντας με ακρίβεια και συνέπεια, απέτρεψαν τον εκτροχιασμό της κατάστασης. Οι ρωσικές αρχές απέσυραν την ποινική κατηγορία της [ένοπλης ανταρσίας] εναντίον του ίδιου του αρχηγού της Βάγκνερ, του Πριγκόζιν, ο οποίος μεταβαίνει στη Λευκορωσία μαζί με ορισμένους από τους μαχητές της εταιρείας. Ωστόσο, η υπόθεση αυτή δεν πρέπει να υποτιμηθεί: αποτελεί έκφραση μιας εσωτερικής αντιπαράθεσης μεταξύ διαφορετικών θέσεων σχετικά με τη διεξαγωγή της στρατιωτικής επιχείρησης με την οποία η Μόσχα απαντά στην επίθεση που εξαπέλυσαν σε ολόκληρο το μέτωπο της Ουκρανίας οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, με την αυξανόμενη υποστήριξη της ΕΕ. Το πιθανό αποτέλεσμα θα είναι η απόφαση της Μόσχας να χρησιμοποιήσει πιο προηγμένες στρατιωτικές δυνατότητες για να αποκρούσει την επίθεση.
Μπορούμε ήδη να δούμε τα αποτελέσματα. Οι New York Times γράφουν: «Τα τανκς και τα τεθωρακισμένα οχήματα, που παραδόθηκαν από τη Δύση στην Ουκρανία, υφίστανται ζημιές και καταστρέφονται από τις ρωσικές δυνάμεις. Oι ένοπλοι σχηματισμοί του Κιέβου έχουν καταφέρει να κατακτήσουν μερικά μικρά χωριά, αλλά οι ουκρανικές απώλειες αυξάνονται. Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν δείξει ότι ξέρουν να πολεμούν αμυντικά και βελτιώνουν την τακτική τους σε σχέση με την έναρξη του πολέμου».
Εν όψει αυτής της κατάστασης, ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς προτρέπει την επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους να «επικεντρωθεί στην ενίσχυση της μαχητικής και οικονομικής ισχύος της Ουκρανίας, η οποία είναι απαραίτητη για να αμυνθεί έναντι της ρωσικής επίθεσης».
Παράλληλα, ξεκίνησε το σχέδιο «ανασυγκρότησης της Ουκρανίας». Για τη διευκόλυνση των ιδιωτικών επενδύσεων, ο πρόεδρος (Ζ)ελένσκι ανέθεσε στο αμερικανικό επενδυτικό ταμείο BlackRock, το μεγαλύτερο στον κόσμο, τη διαχείριση του «Ταμείου Ανάπτυξης της Ουκρανίας».
Το Ταμείο συγκεντρώνει δισεκατομμύρια ευρώ από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τα οποία πληρώνουν άμεσα και έμμεσα οι Ευρωπαίοι πολίτες, για να χορηγηθούν με τα χαμηλότερα επιτόκια της αγοράς σε πολυεθνικές εταιρείες που επενδύουν στην Ουκρανία.
Επιπλέον, έχει συσταθεί «ασφάλιση πολεμικού κινδύνου», και πάλι με χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων, για να αποζημιωθούν οι πολυεθνικές για τυχόν ζημιές που μπορεί να υποστούν οι επενδύσεις τους στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα του πολέμου.
πηγη seisaxthia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.