θ

Translate

1 Μαρτίου 2023

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ – ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΚΑ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ – ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΥ! (ΒΙΝΤΕΟ)-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα πράγματα στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, με τα προβλήματα να είναι καθημερινά, είτε λόγω υπαιτιότητας των κακοσυντηρημένων γραμμών, είτε λόγω της κακής κατάστασης των αμαξοστοιχιών, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Δραματικές στιγμές για δεκάδες τραυματίες και εγκλωβισμένους επιβάτες της αμαξοστοιχίας η οποία λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο, λίγο έξω από τη Λάρισα.
Από τις πρώτες πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως προκύπτει ότι τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την σφοδρή σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.
Επισήμως, ο αριθμός των νεκρών δεν επιβεβαιώνεται διότι είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων και περίθαλψης των τραυματιών.
Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00, στο ύψος του Ευαγγελισμού, κοντά στα Τέμπη. Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα και είχε αναχωρήσει στις 19:22.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών. Πιο συγκεκριμένα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.
Ένας από τους τραυματίες έχει διασωληνωθεί και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Πάνω από 20 άτομα έχουν μεταφερθεί τραυματισμένα στα νοσοκομεία της Λάρισας και στην Κατερίνη.
Σε επιφυλακή τέθηκε το Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει ειδικό τμήμα για εγκαυματίες, ενώ σε ετοιμότητα να υποδεχθούν τραυματίες είναι και τα νοσοκομεία της Αθήνας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο εκτροχιασμός σημειώθηκε, όταν για άγνωστο λόγο, η αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, συγκρούστηκε με άλλο επιβατικό τρένο, το Intercity, που έκανε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, η 8η και η 2η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, εθελοντές διασώστες και συνολικά 40 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από πολλά μέρη της Ελλάδας, ενώ έτοιμος να συνδράμει είναι και ο Στρατός.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς  που ξέσπασε και τον απεγκλωβισμό επιβατών του τρένου. Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.
Στο Twitter κυκλοφορεί και το παρακάτω βίντεο το οποίο φέρεται να είναι από το σημείο του συμβάντος, με τις εικόνες να είναι συγκλονιστικές:

Μετά από εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες, ενώ λεωφορεία παίρνουν τους επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους. Εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και άνοιξε εκτάκτως και το νοσοκομείο Κατερίνης.
Όπως ανέφερε στο thessaliatv η αδελφή ενός επιβάτη του τρένου που κατάφερε και απεγκλωβίστηκε από σπασμένο παράθυρο και επικοινώνησε μαζί της, υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους, για πολλούς τραυματίες και για φωτιές στις γραμμές. Της είπε ακόμα ότι έβλεπε παντού τραυματίες και αίματα…
Νωρίτερα, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Παλαιοφαρσάλου, 450 επιβάτες της αμαξοστοιχίας InterCity 56 εγκλωβίστηκαν εντός συρμού, όταν έπεσαν πάνω του ηλεκτροφόρα καλώδια!

.

πηγη makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.