θ

Translate

25.2.23

ΣΟΒΑΡΟ επεισόδιο!!! Kινεζικό J-11 αναχαίτισε αμερικανικό P-8A Poseidon: «ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΤΕ», vid

Τι μεταδίδει το CNN...
Κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος J-11, οπλισμένο με τέσσερις πυραύλους αέρος-αέρος, αναχαίτισε ένα P-8A Poseidon του αμερικανικού Ναυτικού!!!
Μάλιστα, προσέγγισε σε απόσταση μόλις 150 μέτρων το φτερό του αμερικανικού αεροσκάφους πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Το περιστατικό έλαβε χώρα τηνς Παρασκευή στα βόρεια των νησιών Paracel σε αμφισβητούμενη περιοχή και σε αυτό αναφέρεται ακόμα και το CNN.
Όπως σημειώνεται, δεν θεωρείται ότι έγινε τυχαία καθώς είχαν προηγηθεί δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο Τ.Μπάιντεν και τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν με τις οποίες απέρριπταν το κινεζικό σχέδιο ειρήνευσης για την Ουκρανία, κατατάσσοντας την Κίνα στο ίδιο επίπεδο με την Ρωσία.
Το CNN σημειώνει ότι o κινεζικός επίγειος σταθμός προειδοποίησε το πλήρωμα του αμερικανικού πολεμικού αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας με μήνυμα στον ασύρματο, το οποίο έλεγε: «Μην πλησιάζετε άλλο, αλλιώς θα υποστείτε τις συνέπειες με δική σας ευθύνη!».
Το αεροσκάφος εναέριας επιτήρησης του αμερικανικού Ναυτικού πετούσε στα 21.500 πόδια πάνω από την Θάλασσα της Νότιας Κίνας, 30 μίλια από τα αμφισβητούμενα νησιά Paracel, μια ομάδα περίπου 130 μικρών ατόλων (κοραλλιογενή νησιά), οι μεγαλύτερες από τις οποίες φιλοξενούν κινεζικές στρατιωτικές βάσεις.
Ξαφνικά,, ένα κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος οπλισμένο με πυραύλους αέρος-αέρος αναχαιτίζει το αμερικανικό αεροπλάνο, σε απόσταση μόλις 500 ποδιών από το ένα του φτερό.
Το κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος ήταν τόσο κοντά που το πλήρωμα μπορούσε να δει τους πιλότους να γυρίζουν τα κεφάλια τους για να τους κοιτάξουν – και μπορούσε να διακρίνει το κόκκινο αστέρι στα πτερύγια της ουράς και τους πυραύλους με τους οποίους ήταν οπλισμένο.
Τα τελευταία χρόνια, η Θάλασσα της Νότιας Κίνας έχει αναδειχθεί σε σημαντικό δυνητικό σημείο ανάφλεξης στην Ασία-Ειρηνικό. Νησιά σε αυτό, όπως τα Paracels κοντά στα οποία αναχαιτίστηκε το αεροσκάφος του αμερικανικού ναυτικού την Παρασκευή, αποτελούν αντικείμενο εδαφικών διεκδικήσεων εν μέρει από την Κίνα, τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, την Μαλαισία, το Μπρουνέι και την Ταϊβάν. Και φυσικά εμπλέκονται και εδώ οι Ηνωμένες Πολιτείες, η ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΡΑ χώρα του πλανήτη που φαίνεται πως ετοιμάζεται για πόλεμο και παρενοχλεί τους πάντες!!!
Δείτε το στιγμιότυπο στο 0.23:

.

πηγη el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.