θ

Translate

7 Δεκεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που ομάδα Ρομά επιτίθεται σε αστυνομικούς της ομάδας Ζ στη Σταυρούπολη (βίντεο)

Οι αστυνομικοί της ομάδας Ζ δέχτηκαν «βροχή» από πέτρες και μάρμαρα
 Νέο βίντεο από τις ταραχές που προκάλεσαν εχθές το βράδυ (6/12) Ρομά στην περιοχή της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη είδε το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα ομάδα Ρομά στις 12.40 επιτέθηκε σε αστυνομικούς της ομάδας Ζ που επιχείρησαν να συλλάβουν άτομα και δέχτηκε βροχή από πέτρες και μάρμαρα.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην οδό Λαγκαδά, 200 μέτρα μετά την αερογέφυρα της Σταυρούπολης.

.

 Πριν τα μεσάνυχτα, οικογένειες Ρομά που διαμένουν στην περιοχή των Ανθοκήπων έστησαν οδοφράγματα και στα δύο ρεύματα της οδού Λαγκαδά, διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από τη συμπλοκή με αστυνομικό.

Μία ομάδα πέντε ανήλικων Ρομά απομακρύνθηκε από το σημείο που βρίσκονταν οι διαμαρτυρόμενοι και επιτέθηκε σε περιπολικά στην αερογέφυρα της Σταυρούπολης. Εκείνη τη στιγμή δόθηκε εντολή σε δικυκλιστές της ομάδας Ζ να επέμβουν για να συλλάβουν τους ανήλικους.

Οι ανήλικοι έτρεξαν προς το οδόφραγμα για να γλιτώσουν τη σύλληψη. Οι διαμαρτυρόμενοι Ρομά, βλέποντας την κίνηση των αστυνομικών, τους επιτέθηκαν για να αποτρέψουν τη σύλληψη των ανηλίκων.

.

πηγη pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.