θ

Translate

30.12.22

Πρωτοχρονιάτικο «πάρτι» του Ολυμπιακού απέναντι στον κάκιστο Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ 71-95

«Ερυθρόλευκο» πάρτι είχαμε σήμερα στο 
 ΟΑΚΑ με τους άριστα διαβασμένους και αποφασισμένους Πειραιώτες να «κλείνουν» το 2022 με απόλυτη υπεροχή και μια ιστορική εμφάνιση στο  ντέρμπι «αιωνίων». Παρά την απουσία του ασταμάτητου Σάσα Βεζένκοφ και το sold out στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου, ήταν κυρίαρχη και στις δύο πλευρές του παρκέ και πήρε μια εντυπωσιακή νίκη με 95-71 που θα μνημονεύεται για καιρό.
 Μετά το «σφιχτό» πρώτο δίλεπτο, βρήκε φουλ ρυθμό το ντέρμπι. Οι δύο ομάδες... λύθηκαν στην επίθεση, πετυχαίνοντας συνεχόμενα καλάθια και το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια (12-13), μέχρι το 5’. Στη συνέχεια, ακολούθησε μία άτυπη… μονομαχία Μπέικον και Φαλ, με τους «πράσινους» να είναι μπροστά (18-17), στο 8’. Στο τελευταίο δίλεπτο, οι Πειραιώτες έσφιξαν αμυντικά και με τον Γάλλο σέντερ να συνεχίζει το κρεσέντο του και τον Κάνααν να πετυχαίνει το πρώτο τους τρίποντο, ξέφυγαν στο +6 (18-24), το οποίο διατήρησαν μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου με καλάθι του Σλούκα σχεδόν με τη λήξη (20-26).

Με την καλή του άμυνα, ο Ολυμπιακός υποχρέωσε σε λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση τον Παναθηναϊκό στην αρχή του δεύτερου δεκάλεπτου. Από την άλλη, οι Μπολομπόι και ΜακΚίσικ μπήκαν πολύ ορεξάτοι από τον πάγκο, με τους «ερυθρόλευκους» να στέλνουν τη διαφορά στο +19 (22-41), στο 14’. Το καλάθι του Γουόλτερς «ξεκόλλησε» προσωρινά τους «πράσινους», με τα τρίποντα των Σλούκα και Λαρεντζάκη να εκτοξεύουν τη διαφορά ακόμη και στο +23 (26-49), στο 16’. Στα τελευταία λεπτά, οι Πειραιώτες συντηρούσαν την διαφορά ασφαλείας τους, αλλά ο Μπέικον από την άλλη κρατούσε σχεδόν… μόνος του το «τριφύλλι» και οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το +17 (36-53).

Το ίδιο «ζεστός» συνέχισε ο Μπέικον και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλά χρεώθηκε γρήγορα με το τρίτο προσωπικό φάουλ και αποσύρθηκε αμέσως. Αυτό, εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός και χτυπώντας μέσα από τη ρακέτα διατηρούσε τη διαφορά του (42-59), στο 23’. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κρατηθεί με τα επιθετικά ριμπάουντ και τον Γουίλιαμς (48-65), μέχρι το 26’. Ωστόσο, στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να… δαγκώνουν στην άμυνα και βρίσκοντας λύσεις έξω από τα 6,75μ. με Κάναν και Γουόκαπ εκτόξευσαν τη διαφορά στο +25 (48-73), με τον Παπαγιάννη να διαμορφώνει το 50-73 της τρίτης περιόδου.

Με φουλ συγκέντρωση μπήκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, όπου μέσα από την άμυνά του και πρωταγωνιστές τους Παπανικολάου και Μπολομπόι έκανε σερί 8-0, για το +31 (50-81), στο 32’. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν ταχύτητα, κάνοντας σερί λάθη και έτσι ο Παναθηναϊκός –φυσικά με μπροστάρη τον Μπέικον- έκανε επιμέρους σκορ 17-2 και έριξε τη διαφορά (67-83), στο 37’. Η απάντηση των Πειραιωτών ήταν σερί 8-0 από Γουόκαπ και Κάνααν για το +24 (67-91), με το τελικό σκορ να είναι το 71-95.

Τα Δεκάλεπτα: 20-26, 37-53, 50-73, 71-95.
 πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.