α

==► Ο πόλεμος της 4ης γενιάς..ΠΕΣ ΜΟΥ ΡΕ ΠΡΟΒΑΤΟ....ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ???  ==► Πώς γεννήθηκαν η Αριστερά και η Δεξιά;  ==► Γαλλία: Όργια, σεξ και απιστίες στα Ηλύσια Πεδία   ==► Ναπολέων - Η ζωή και η δράση του ''μικρού δεκανέα'' από την Κορσική  ==► Ναπολέων Βοναπάρτης: Η νέα θεωρία για τον θάνατό του και οι αμφιλεγόμενες ελληνικές του ρίζες  ==► Mendilibar story: Το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας του «στρατηγού» του Ολυμπιακού  ==► Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 4-2: Ο αυτοκράτορας του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν χαρίζεται σε κανέναν! Highlights  ==► Στις 4 Μαϊου 1980 πεθαίνει ο Γιόζεπ Μπροζ Τίτο, ηγέτης της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας  ==► Αλέξης Δαμιανός, ήταν ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης, σύμφωνα με πολλούς η πλέον εμβληματική μορφή του ελληνικού κινηματογράφου  ==► Ο Ομηρικός πόλεμος των άστρων   ==► Χρήστος Ευθυμίου 1900 – 1971  ==► Αντώνης Παπαδόπουλος 1932 – 1983  ==► Το καταραμένο τζαμί στο Μοναστηράκι  ==► ΒΟΛΤΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ (Φωτο)  ==► ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ:Φαγητό αξίας 9 εκατ. ευρώ την ημέρα “παραγγέλνει” η Ελλάδα για τους μετανάστες! ΔΕΙΤΕ το ΕΓΓΡΑΦΟ!...ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ....ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΛΗΣ ΤΟ ΓΑΛΑ.....ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΡΕ.....ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΤΡΟΜΜΥΡΙΩΝ....!!!  ==► Ο Κόσμος των Φωτεινών Ονείρων  ==► Η τραγωδία της Σουπέργκα  ==► Η αεροναυμαχία της Θάλασσας των Κοραλλίων  ==► Τους ταΐζεις τους ποτίζεις αλλά οι λάθρο εισβολείς πήγαν να ληστέψουν με τσεκούρια ντελιβερά  ==► Θανάσης Βέγγος: ο καλός άνθρωπος που πτώχευσε και έχασε το σπίτι του, επειδή τον «έπνιξαν» οι δανειστές και η εφορία!   ==► Θανάσης Βέγγος : Η άγνωστη υπόθεση φυλάκισης του   ==► Ρόκκος Χοϊδάς: Σοσιαλιστής και Τέκτονας πέθανε στη φυλακή αρνούμενος να προσκυνήσει τον βασιλιά  ==► Ελιές Καλαμών, οι πιο υγιεινές στον κόσμο  ==► Καρκίνος του παχέος εντέρου: Βρήκαν νέες παραλλαγές γονιδίων που αυξάνουν τον κίνδυνο  ==► Νέα στοιχεία από την Βρετανία: «Η θνητότητα των εμβολιασμένων είναι 5πλάσια από τη θνητότητα των ανεμβολίαστων»    By The best widgets

Translate

09:53:29 AM

05/05/2025

21.11.22

ΚΡΕΑΣ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, τα πάντα!!! Από την Σιγκαπούρη με… ΑΓΑΠΗ

Φτιάχνουν το μενού των ανθρώπων...
Ραγδαία αναπτύσσονται και προωθούνται σε όλον τον πλανήτη τα προϊόντα εργαστηρίου, με τους τηλέ-ειδικούς να έχουν σηκώσει μανίκια και στην Ελλάδα. Και φυσικά όλοι ξανα θα αναρωτιούνται, όπως και με τα εμβόλια COVID, για το τι έχουν μέσα τα τρόφιμα που θα κατασκευάζονται, ενώ τα ΜΜΕ ήδη λένε «ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ και ασφαλή». ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ!!!
Ετοιμάζεται όλο το μενού των ανθρώπων από κρέας, μέχρι λαχανικά, φρούτα, γάλα και γιαούρτι, ενώ η κρίση στα σιτηρά, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, θα φέρει σύντομα στο προσκήνιο τα εγκεκριμένα άλευρα…
Όπως μεταδίδεται, η εταιρεία ανάπτυξης βιοτεχνολογίας και τεχνολογίας τροφίμων Wilk ανακοίνωσε την επιτυχημένη ανάπτυξη ενός υβριδικού προϊόντος γιαουρτιού που παρασκευάζεται με λίπος γάλακτος κυτταρικής καλλιέργειας.
Η ισραηλινή εταιρεία μοιράστηκε ότι το νέο της γιαούρτι χρησιμοποιεί την τεχνολογία κυτταροκαλλιέργειας της Wilk για να δημιουργήσει τα «πλήρη θρεπτικά οφέλη που βρίσκονται στα πραγματικά λίπη γάλακτος».
«Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο, όχι μόνο για την Wilk, αλλά για τον ισραηλινό χώρο τεχνολογίας τροφίμων και την ευρύτερη παγκόσμια βιομηχανία», δήλωσε ο Tomer Aizen, Διευθύνων Σύμβουλος της Wilk, υπογραμίζοντας:
«Σηματοδοτεί μια σημαντική ανακάλυψη στην επίδειξη της ικανότητάς μας να παράγουμε λειτουργικά συστατικά γάλακτος καλλιέργειας κυττάρων που μπορούν να ενσωματωθούν σε μια ευρεία γκάμα γαλακτοκομικών προϊόντων και μας φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου μας – να παράγουμε αυθεντικά γαλακτοκομικά προϊόντα με βιώσιμο και περιβαλλοντικά ευσυνείδητο τρόπο που θα οδηγήσει την βιομηχανία μπροστά».
ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
Σε μερικά χρόνια, οι καταναλωτές θα δοκιμάσουν χοιρινό κρέας και ζυμαρικά που παρασκευάζονται με ανάμειξη κρέατος κυττάρων με πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, αφού ένα εναλλακτικό νέο κέντρο καινοτομίας κρέατος άνοιξε στην Σιγκαπούρη το δεύτερο εξάμηνο του 2023.
Το υβριδικό κέντρο καινοτομίας κρέατος – λέγεται ότι είναι το πρώτο στον κόσμο – είναι μια σύνδεση μεταξύ της ολλανδικής εταιρείας καλλιέργειας χοιρινού κρέατος Meatable και του τοπικού κρεοπώλη με βάση τα φυτά Love Handle.
Το υβριδικό κρέας αναφέρεται σε έναν νεότερο τύπο εναλλακτικής πρωτεΐνης όπου κρέας φυτικής προέλευσης, ζωικά κύτταρα και ακόμη και ζυμωμένα βρώσιμα μικρόβια ή φύκια αναμειγνύονται για να σχηματίσουν ένα προϊόν πρωτεΐνης σύντηξης. Αυτό απαιτεί τις βέλτιστες ιδιότητες κάθε εναλλακτικής λύσης για να βελτιώσει τη γεύση, την υφή και τη διατροφή του τελικού υβριδικού προϊόντος, δήλωσε ο κ. Ken Kuguru, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Love Handle.
«Φανταστείτε το μαρμάρινο σε μια μπριζόλα ή μια στρωμένη χοιρινή κοιλιά. Οι σημερινές επιλογές με βάση τα φυτά δεν μπορούν να δημιουργήσουν στρώματα ή ποικιλία, αλλά συνδυάζοντας φυτικές και κυτταρικές βάσεις, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες καινοτομίες», είπε. «Το φυτικό κρέας… μερικές φορές δεν έχει την ίδια υφή κρέατος ή το διατροφικό προφίλ που αναζητούν οι καταναλωτές στο παραδοσιακό κρέας, ενώ το κρέας με βάση τα κύτταρα είναι επί του παρόντος πολύ ακριβό και δεν είναι έτοιμο να διατεθεί στο εμπόριο».
Όμως, το υβριδικό κρέας που εξετάζουν οι δύο εταιρείες διαφέρει από τα φυτικά συστατικά, τα μπαχαρικά και τα βότανα που επί του παρόντος παίζουν υποστηρικτικό ρόλο στην ολοκλήρωση των πιάτων κρέατος που καλλιεργούνται σε κύτταρα. Για παράδειγμα, οι κουκκίδες κοτόπουλου με βάση τα κύτταρα της καλιφορνέζικης εταιρείας Eat Just – που εγκρίθηκαν για πώληση στη Σιγκαπούρη το 2020 – περιλαμβάνουν περίπου 75 τοις εκατό καλλιεργημένο κοτόπουλο και 25 τοις εκατό φυτικά συστατικά που βοηθούν στην δομή του ψήγματος.
Αντί να λειτουργούν ως υποστηρικτικά ή πληρωτικά συστατικά στο κρέας με βάση τα κύτταρα, τα φυτικά τρόφιμα θα έχουν βασικό ρόλο στα υβριδικά προϊόντα.
Μέχρι το 2024, το Meatable και το Love Handle στοχεύουν να έχουν υβριδικά είδη κρέατος όπως χοιρινή κοιλιά, κεφτεδάκια, αλλαντικά και μπιφτέκια στα μενού των τοπικών εστιατορίων. Μέχρι το 2025, ελπίζουν ότι τα είδη θα φτάσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

.

πηγη el.gr
μονταζ  teo  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς. Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.