θ

Translate

24.10.22

Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε ούτε στο «Αλεξάνδρειο», 83-66 τον Άρη

Συνεχίζεται το σερί του Ολυμπιακού 
εντός και εκτός συνόρων. Μετά την κατάκτηση του Super Cup και το 4Χ4 στην Euroleague η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα λειτουργώντας σαν... καλοκουρδισμένη μηχανή έκανε το 3/3 και στην Basket League, περνώντας από την έδρα του Άρη με 83-66. Οι Πειραιώτες έφτασαν σε διψήφιο προβάδισμα από το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη και την αστοχία των γηπεδούχων και παίζοντας σκληρή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο έβαλαν τις... βάσεις για μια άνετη νίκη.
Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν εκ νέου ένας από τους πρωταγωνιστές των νικητών, αποδεικνύοντας και πάλι πως διανύει περίοδο τρομερής φόρμας (15π. με 6/8 προσπάθειες σε 20'). Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τον Αϊζάια Κάνααν να κάνει ένα επιθετικό «ξέσπασμα» που είχε ανάγκη (14π. με 4/7 τρίποντα, 3 ασίστ και μια εξαιρετική 3η περίοδο). Διψήφιος ήταν και ο Τζοέλ Μπολομπόι (12π.), ενώ από τους Θεσσαλονικείς ξεχώρισαν οι «διπλοί» Τζος Χάγκινς (14π. με 6/10 σουτ και 13 ασίστ) και Τσέβεζ Γκούντγουιν (16π., 14ρ.).  
Η άμυνα ζώνης του Γιάννη Καστρίτη μπέρδεψε στο ξεκίνημα τους Πειραιώτες, με το τρίποντο του Τζος Χάγκινς από τα 8μ. να βάζει μπροστά τους γηπεδούχους (9-6 στο 5' με 3/5 3π. των «κίτρινων»). Όμως, ο Σάσα Βεζένκοφ με επιθετικό «ρεσιτάλ» (9π., 1ασ.) είχε τις λύσεις για να αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης γρήγορα. Έτσι, η επιβλητική παρουσία του πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με 5/17 σουτ του Άρη και ένα εύστοχο τρίποντο του Τόμας Ουόκαπ στο φινάλε του δεκαλέπτου έβαλαν τους «ερυθρόλευκους» σε θέση οδηγού (13-20).
Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη έμοιαζαν «παγιδευμένοι» στην άμυνα των νταμπλούχων Ελλάδας, οι οποίοι έφτασαν σε διψήφιο προβάδισμα δια χειρός Άλεκ Πίτερς (13-25 στο 12'). Μάλιστα, έχοντας... πατήσει το γκάζι ο Ολυμπιακός πήγε σε double score (16-32 στο 16' με 4/7 3π. και 18-36 στο 17'), την ώρα που η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετρούσε 3/17 δίποντα και πολλά «φτηνά» λάθη (8λ., τρεις φορές βήματα ο Τζανόντ Νότε). Η διαφορά στις ασίστ στο πρώτο ημίχρονο (6-16) ήταν ενδεικτική της... απόστασης στον επιθετικό ρυθμό που υπήρχε με τους Πειραιώτες να βάζουν από νωρίς «βάσεις νίκης» μέσα από την άμυνά τους (26-41).
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλησε να βάλει τον Αϊζάια Κάνααν πιο ενεργά στην επιθετική εξίσωση της ομάδας του και με τρίποντο του Αμερικανού η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά τους 20 πόντους (27-47 στο 23'). Ο Άρης δεν μπορούσε να παρουσιάσει ανταγωνιστικό προφίλ ή να περιορίσει τη δράση του ασταμάτητου Βεζένκοφ (15π.) και την τρίποντη απειλή του Κάαναν. Γι' αυτό και τα δεδομένα της αναμέτρησης ουσιαστικά δεν άλλαζαν στο "Nick Galis Hall" παρά τη βελτιωμένη εικόνα στην επίθεση των γηπεδούχων (31-55 στο 25', 39-60 στο 28' και 46-68 στο 30'). Να σημειώσουμε πως στο τέλος της 3ης περιόδου ο Αμερικανός σουτέρ του Μπαρτζώκα είχε γίνει διψήφιος (14π. με 4/7 τρίποντα).
Ο νικητής είχε κριθεί προ πολλού και η 4η περίοδος αποτέλεσε... τυπική διαδικασία, με τους δύο προπονητές να κάνουν τις δοκιμές τους ενόψει της συνέχειας. Ο Χάγκινς συνέχισε να αποτελεί... όαση στην επίθεση του Άρη και ο Τσέβεζ Γκούντγουιν έδινε λύσεις (54-75 στο 34'), με τους «ερυθρόλευκους» από την μεριά τους να ψάχνουν τον Ταρίκ Μπλακ στο ζωγραφιστό, για να δώσουν ρυθμό και σε εκείνον. Μέσα σε όλα, ο Τζάνοντ Νότε έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο (9λ.) προκαλώντας προβληματισμό με τις επιλογές του στη δημιουργία, αλλά και την επιλογή των σουτ (54-78 στο 36'). Ο Μπαρτζώκας έριξε και τον Τζορτζ Πάπας και τον Μιχάλη Λούντζη στην αναμέτρηση και τελικά ο Ολυμπιακός έφτασε στο διπλό με σκορ 66-83.
Τα Δεκάλεπτα: 13-20, 26-41, 46-68, 66-83.
 πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.