θ

Translate

6.9.22

Παγκόσμια συγκίνηση στην κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1997, επτά μέρες μετά τον θάνατό της σε τροχαίο, εκατοντάδες τηλεοπτικά δίκτυα απ’ όλο τον κόσμο βρέθηκαν στο Λονδίνο για να καλύψουν την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση.

Το γεγονός καλύφθηκε με έκτακτες συνδέσεις τηλεοπτικών σταθμών από κάθε μέρος του πλανήτη και τις κάμερες στραμμένες στα πρόσωπα των συγγενών, των ανθρώπων του παλατιού αλλά κυρίως των απλών πολιτών που ένιωθαν ότι είχαν χάσει έναν δικό τους άνθρωπο. Η κοσμαγάπητη Νταϊάνα και ο θάνατός της προκάλεσαν πένθος σε πάνω από τρία εκατομμύρια κόσμο που βρέθηκε στην τελετή ακολουθώντας τη μακρά πορεία της πομπής για να τιμήσει τη μνήμη της γυναίκας που διακρίθηκε για τη διαφορετικότητά της στον τρόπο με τον οποίο έζησε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. Και φυσικά σε πολύ περισσότερα εκατομμύρια (για την ακρίβεια 2,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους) που είδαν τηλεοπτικά την κηδεία της γυναίκας που έγινε πολλές φορές πρωτοσέλιδο για τη στάση της και κυρίως για την κοινωνική και φιλανθρωπική δράση της.
Στις ΗΠΑ επτά κανάλια μετέδωσαν ζωντανά την τελετή, παρά τη διαφορά ώρας, ενώ κάποιοι είχαν πάει στο Λονδίνο δύο μέρες νωρίτερα από την κηδεία για να έχουν καλύτερη θέση… «Νταϊάνα, σε λατρεύουμε» φώναζε το πλήθος στους δρόμους του Λονδίνου. Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο αδερφός της, κόμης Σπένσερ, ενώ τραγούδι στη μνήμη της αφιέρωσε ο Έλτον Τζον, το «candle in thewind». Ένα τραγούδι που είχε γράψει για τη Μέριλιν Μονρόε, η οποία είχε πεθάνει στα 36 χρόνια της. Όπως ακριβώς και η Νταϊάνα…
πηγη fosonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.