θ

Translate

13.9.22

Tο «τέρας του Βελγίου»

Στις 22 Αυγούστου του 1996 μια 
φρικιαστική είδηση από το Βέλγιο κάνει τον γύρο του κόσμου. Αποκαλύπτεται η δολοφονία (και σεξουαλική κακοποίηση) 16 παιδιών από κύκλωμα παιδεραστών, με επικεφαλής τον Μαρκ Ντιτρού.
Μια υπόθεση που είχε την κάλυψη από ανώτερες αρχές. Η υπόθεση του Ντιτρού συγκλόνισε την κοινή γνώμη του Βελγίου στα μέσα της δεκαετίας του ‘90.
Ανέδειξε αδιαφορία των αστυνομικών αρχών, ανικανότητα του συστήματος δικαιοσύνης και εμπλοκή κυβερνητικών αρμόδιων σε ένα ευρωπαϊκό κύκλωμα παιδεραστίας... Καταδικάστηκε σε ισόβια για την απαγωγή και τον βιασμό έξι κοριτσιών και τη δολοφονία δύο εξ αυτών. Γνωστός και ως «τέρας του Βελγίου», οδήγησε τη χώρα στη μεγαλύτερη πορεία διαμαρτυρίας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το 1/3 του βελγικού πληθυσμού, που είχε επώνυμο Ντιτρού, το άλλαξε.
Γυναίκες που είχαν απαχθεί από τον Ντιτρού πριν από το 1996 είχαν δηλώσει ότι το «τέρας του Βελγίου» δεν δρούσε μόνος του αλλά ήταν μέρος ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδεραστίας και διακίνησης λευκής σαρκός στην Ευρώπη. Μάλιστα, ο ίδιος ο Ντιτρού τούς είχε εκμυστηρευτεί ότι εργαζόταν για επιφανείς Βέλγους πολιτικούς. Παράλληλα, μέσα ένα μικρό χρονικό διάστημα τουλάχιστον 20 μάρτυρες κατηγορίας πέθαναν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Η δίκη του Ντιτρού άρχισε την 1η Μαρτίου 2004 και κράτησε σχεδόν τέσσερις μήνες. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν περισσότεροι από 700 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ τη δίκη παρακολούθησαν περίπου 1.300 δημοσιογράφοι. Στη δίκη κατέθεσαν και τα δύο θύματα που επέζησαν. Όταν ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις, ο εισαγγελέας πρότεινε τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή, δηλαδή την ισόβια κάθειρξη. Ο Ντιτρού αποφασίστηκε ότι έδρασε μόνος του και καταδικάστηκε σε ισόβια για την απαγωγή και τον βιασμό έξι κοριτσιών και τη δολοφονία δύο από αυτά. Η Μισέλ Μαρτέν, πρώην πλέον γυναίκα του Ντιτρού, φυλακίστηκε σε κάθειρξη 30 ετών για εγκλεισμό που οδήγησε σε θάνατο.
Το 2013 αποφυλακίστηκε και ζει μόνιμα σε μοναστήρι, γεγονός που εξόργισε ακόμη περισσότερο την κοινή γνώμη του Βελγίου. Παρά το γεγονός ότι ο Ντιτρού δικάστηκε ως δολοφόνος και παιδόφιλος που έδρασε ατομικά, οι υπόνοιες περί οργανωμένου κυκλώματος παιδεραστίας πίσω από τον Ντιτρού παραμένουν, αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις. Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του λάμβανε αιτήματα για αλληλογραφία, προτάσεις γάμου, υβριστικά μηνύματα, λούτρινα ζωάκια, ακόμη και χρήματα από έφηβες κορασίδες. «Στα μάτια των ανώριμων έφηβων κοριτσιών μοιάζει να είναι ένα θύμα του συστήματος» είχε εξηγήσει ο παιδοψυχίατρος Ζαν-Ιβ Αγέ.
 πηγη fosonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.