θ

Translate

18.7.22

Δεκάδες νεκροί από το δεύτερο κύμα καύσωνα στην Ισπανία

ΜΑΔΡΙΤΗ - Το δεύτερο κύμα καύσωνα στην Ισπανία φέτος έχει ήδη στοιχίσει περισσότερες από ογδόντα ζωές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό αφορά κυρίως τους ηλικιωμένους που ήταν ήδη εξασθενημένοι από ασθένειες και για τους οποίους οι υψηλές θερμοκρασίες ήταν υπερβολικές.

Σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς, υπάρχουν 84 θάνατοι τις πρώτες τρεις ημέρες, αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ. Οι αρχές αναμένουν απότομη αύξηση τις επόμενες ημέρες. Περισσότεροι από 700 άνθρωποι πέθαναν κατά το πρώτο κύμα καύσωνα τον Ιούνιο. Αυτή η σειρά από εξαιρετικά ζεστές μέρες ήρθε ασυνήθιστα νωρίς.

Μελέτες δείχνουν ότι στην Ισπανία κατά μέσο όρο 1.300 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τη ζέστη. Αυτό είναι εντυπωσιακά μικρότερο από πριν, εν μέρει λόγω των εθνικών μέτρων μετά το φονικό κύμα καύσωνα του 2003, όταν περισσότεροι από 6000 άνθρωποι πέθαναν στην Ισπανία σε δύο εβδομάδες. Ο κλιματισμός σε οίκους ευγηρίας, για παράδειγμα, είναι πλέον πιο συνηθισμένος από ό,τι στο παρελθόν. Τονίζεται επίσης η σημασία της κατανάλωσης αρκετού νερού για την πρόληψη της αφυδάτωσης.

Η ζέστη κάνει επίσης τη χώρα πιο επιρρεπή στις πυρκαγιές. Την Παρασκευή, 2.300 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά στην ισπανική Κόστα ντελ Σολ λόγω πυρκαγιάς κοντά στη Μάλαγα. Οι φλόγες κατέστρεψαν περίπου 1000 εκτάρια δάσους μέσα σε λίγες ώρες. Τα σύννεφα καπνού έφτασαν επίσης σε ορισμένες παραλίες, αλλά χάρη στους ισχυρούς ανέμους στην ενδοχώρα, η Μάλαγα και τα κοντινά θέρετρα όπως η Marbella, η Fuengirola, το Torremolinos και η Benalmádena δεν κινδύνευαν.

πηγη https://greek-dutch-truth.blogspot.com/2022/07/dekades-nekroi-apo-to-deutero-kyma.html

 μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.