θ

Translate

25.10.22

Εντυπωσιακές εικόνες: Ανακαλύφθηκε αρχαίος γιγαντιαίος ανθρώπινος σκελετός!

Σύμφωνα με τους αρχαίους μύθους, κάποτε στη Γη περπάτησε μια γιγαντιαία φυλή ανθρώπων που έχτισαν τις γιγαντιαίες πυραμίδες και τους πανύψηλους θεϊκούς ναούς. Η ύπαρξή τους εξιστορεί επίσης την ιστορία του Δαβίδ και του Γολιάθ και αμέτρητους ακόμα θρύλους. Το μυστήριο είναι γιατί αυτοί οι άνθρωποι εξαφανίστηκαν. Τα ασυνήθιστα μεγάλα λείψανα, που φέρονται να ανακάλυψαν επιστήμονες στη Βουλγαρία, θα μπορούσαν να βοηθήσουν να απαντηθεί αυτό το ερώτημα.
Η Νεκρόπολη είχε μια αποθήκη με περίπου 80 σκελετούς, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ολόκληροι. Βρήκαν επίσης ένα διατηρημένο κεραμικό δοχείο γεμάτο με σιτηρά. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, οι κάτοικοι του χωριού ανακάλυψαν το νεκροταφείο "Τιτάνες" σε έναν οπωρώνα με μηλιές. Εκτός από τα υπερμεγέθη κρανία ανακάλυψαν άθικτο σκελετό, κοσμήματα, θραύσματα αγγείων και ένα άγαλμα 3 μέτρων.

Κατά την Ελληνική Μυθολογία οι Γίγαντες φέρονται να γεννήθηκαν από το σώμα της Γης όταν έσταξε πάνω του αίμα από την πληγή του Ουρανού, μετά τον ακρωτηριασμό που υπέστη από τον Κρόνο.
Ήταν όντα τρομακτικά και υπερφυσικά. Είχαν μορφή ανθρώπου αλλά ήταν τρομεροί στην όψη, πελώριοι στο ανάστημα και ακαταμάχητοι στη δύναμη. Το σώμα τους ήταν φολιδωτό και κατέληγε σε ουρά σαύρας. Είχαν πυκνά μαλλιά και μακριά γένια.

Στα τριχωτά χέρια τους κρατούσαν μακριά και λαμπερά ακόντια. Μολονότι είχαν θεϊκή καταγωγή ήταν θνητοί ή τουλάχιστον για να σκοτωθούν έπρεπε να χτυπηθούν ταυτόχρονα από ένα θεό και ένα θνητό. Άλλες παραδόσεις έλεγαν ότι κάποιοι από τους Γίγαντες ήταν αθάνατοι όσο πατούσαν στο έδαφος όπου είχαν γεννηθεί. Επικρατέστερο μέρος για τη γέννησή τους είναι η Παλλήνη της Χαλκιδικής, μια περιοχή εξαιρετικά άγρια.
Οι Γίγαντες ήταν πολύ περισσότεροι από τους Τιτάνες, τους Κύκλωπες και τους Εκατόγχειρες. Υπολογίζονται γύρω στους εκατό. Κατοικούσαν στις δυτικές ακτές του Ωκεανού, όπου συχνά τους επισκέπτονταν οι θεοί και έπαιρναν μέρος στα συμπόσιά τους. Αυτό γινόταν στις γιορτές όταν οι Γίγαντες πρόσφεραν εκατόμβες.

Ακόμα και στο δρόμο, όταν τους συναντούσαν οι θεοί, πήγαιναν μαζί τους. Παρόλα αυτά, κάποτε ήρθαν σε σύγκρουση μαζί τους, την περίφημη Γιγαντομαχία. Η δύναμη των Γιγάντων ήταν αφάνταστη. Μπορούσαν να ξεκολλούν με ευκολία βράχους ολόκληρους και να τους εκσφενδονίζουν μακριά.
Πληροφορίες: el.wikipedia.org
umangakhabar.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.