«Αν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν
στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής»
δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών
Μια... ριζοσπαστική πρόταση για την
προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα κατέθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών
Δημήτρης Μάρδας που εισηγήθηκε να δοθεί άδεια παραμονής και να
παραχωρηθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν σπίτι στην Ελλάδα όσοι πρόσφυγες
φέρουν στην χώρα μας ποσά άνω των 250.000 ευρώ που ενδεχομένως διαθέτουν
σε τράπεζες του εξωτερικού.«Δουλειά μας είναι να ψάχνουμε για επενδύσεις και ψάχνουμε παντού, σε όλο τον κόσμο, στην Μέση Ανατολή, στην Άπω Ανατολή, στις ΗΠΑ» είπε ο κ. Μάρδας σε συνέντευξή του στον Σκάι. «Η σκέψη είναι να γίνει καταγραφή του οικονομικού προφίλ των μεταναστών» συνέχισε ο κ. Μάρδας τονίζοντας ότι «στο σύνολο αυτών υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι έχουν ένα σύνολο χρημάτων που βρίσκεται σε τράπεζες του εξωτερικού».
«Αυτό το σύνολο των ατόμων μπορεί να ενταχθεί σε μια ρύθμιση που έχουμε ή να γίνει μια καινούρια ρύθμιση - αναφέρομαι στην υφιστάμενη ρύθμιση σύμφωνα με την οποία αν κάποιος φέρει 250.000 ευρώ στη χώρα τότε έχει μία ευνοϊκή μεταχείριση ως προς την αγορά κατοικίας και ως προς το δικαίωμα παραμονής στην χώρα» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας αποκαλύπτοντας τις σκέψεις του.
Σύμφωνα με όσα είπε, αυτά τα κέρδη δεν θα εξαχθούν, θα παραμείνουν στη χώρα για τον χρόνο που θα υπάρχει η επένδυση.
«Θα μπορούσαμε να πούμε λοιπόν ότι αν κάποιος επιχειρηματίας Σύριος φέρει ένα τέτοιο ποσό ή ένα άλλο ποσό, ο επιχειρηματίας αυτός θα μπορεί πρώτα-πρώτα να μεταφερθεί σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι και συγχρόνως στο πλαίσιο μιας εξυπηρέτησης που θα υπάρχει αυτά τα χρήματα να τα επενδύσει στη χώρα με τη βοήθεια καποιων κινήτρων που θα εντάσσονται είτε στο επενδυτικο νόμο είτε σε κάποιον άλλο νόμο» εξήγησε ο κ. Μάρδας και διευκρίνισε ότι «η εισήγηση θα κατατεθεί στον υπουργό Εξωτερικών και στο γραφείο του πρωθυπουργού».
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας και αναφέρθηκε στη δυσκολία να φυλαχθούν πλήρως τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας, κληθείς να σχολιάσει την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και το οργισμένο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στον οποίο και μετέφερε τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν συμβάλλει ενεργά στη μείωση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.
«Ήρθε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και είδε πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση του ζητήματος», είπε ο υπουργός, αναφέροντας παράλληλα ότι όσοι μιλούσαν για έξοδο της Ελλάδας της συνθήκης Σένγκεν τώρα παίρνουν την απάντηση που πρέπει.
«Μέσα από πολιτικό διάλογο θα δώσουμε λύσεις, δεν είμαστε μόνοι μας όπως άλλα κράτη», συνέχισε ο κ. Μάρδας και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε οικονομική καταγραφή των μεταναστών.
Αναφορικά με το λεκτικό ατόπημα του Γιάννη Μουζάλα για τα Σκόπια, ο υπουργός το χαρακτήρισε λεκτική υπερβολή, αλλά τάχθηκε κατά της αντικατάστασης του υπουργού Μεταναστευτικής καθώς όπως είπε «ένας άνθρωπος που δουλεύει 20 ώρες το 24ωρο μπορεί να κάνει κάποια λεκτικά λάθη. Δεν αλλάζει η πολιτική της χώρας σε ο,τι αφορά την ονομασία των Σκοπίων τόνισε.
protothema
μονταζ teo
27/3/16
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου