θ

Translate

6.2.22

ΝΕΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ IΣΡΑΗΛ! Μελέτη δείχνει ότι το 26% των νεκρών από COVID θα ζούσαν εάν είχαν επάρκεια σε βιταμίνη D!

Δύο χρόνια τώρα οι εμπνευστές του πανδημικού project εξαφανίζουν κάθε τρόπο αντιμετώπισης της COVID-19 εκτός από τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna. Eξαφάνισαν ακόμη και το ισραηλινό εμβόλιο που ήταν ασύγκριτα πιο αποτελεσματικό και δίχως παρενέργειες συγκριτικά με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna. Eξαφάνισαν ακόμη και ένα spray που σκότωνε τον ιό μέσα σε 72 ώρες και το οποίο ήταν δημιούργημα μίας ισραηλινο-καναδικής εταιρίας στην οποία είχε επενδύσει ακόμη και ο Warren Buffet. Ούτε όμως και αυτό κατάφερε να έχει ιδιαίτερη τύχη.

Οι αναγνώστες μας όμως γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια όλα αυτά. Όπως έχουμε ξαναγράψει στο διάστημα των δύο αυτών χρόνων, το ΜΜΕ που εμπιστεύεστε θα μπορούσε να αποδειχθεί μία πολύ ανθυγιεινή επιλογή. Ήταν 17 Ιουνίου του 2021 όταν γράφτηκε για πρώτη φορά για την αποτελεσματική συμβολή της βιταμίνης D στην προστασία από τον κορωναιό. Σύμφωνα με μελέτη από το Ισραήλ πάνω από ένας στους 4 που έφυγε από COVID-19 θα είχε ζήσει εάν διέθετε πιο αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D. Kαι να που τώρα μία νέα έρευνα της ίδιας επιστημονικής ομάδας έρχεται να επιβεβαιώσει τα ευρήματα της προηγούμενης για τη θαυματουργή Βιταμίνη D. Πάμε να δούμε πως την παρουσίασαν οι Τhe Times Of Israel.

Ισραηλινοί επιστήμονες λένε ότι έχουν συγκεντρώσει τα πιο πειστικά στοιχεία μέχρι σήμερα ότι τα αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς με COVID-19 να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Bar Ilan και το Ιατρικό Κέντρο Galilee λένε ότι η βιταμίνη έχει τόσο ισχυρό αντίκτυπο στη σοβαρότητα της νόσου που μπορούν να προβλέψουν πώς θα τα πήγαιναν οι άνθρωποι εάν μολυνθούν με βάση την ηλικία τους και τα επίπεδα βιταμίνης D.

Η έλλειψη βιταμίνης D αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα κινδύνου, κατέληξαν σε μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο περιοδικό PLOS One.

Η μελέτη βασίζεται σε έρευνα που διεξήχθη κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων κυμάτων του ιού στο Ισραήλ, πριν τα εμβόλια γίνουν ευρέως διαθέσιμα.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι ενδημική σε όλη τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, όπου σχεδόν τέσσερις στους πέντε ανθρώπους έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη, σύμφωνα με μια μελέτη του 2011. Ωστόσο, με τη λήψη συμπληρωμάτων πριν από τη μόλυνση, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς μπορούσαν να αποφύγουν τα χειρότερα επιπτώσεις της νόσου.

«Βρήκαμε αξιοσημείωτο και εντυπωσιακό να βλέπουμε τη διαφορά στις πιθανότητες να γίνεις σοβαρός ασθενής όταν έχεις έλλειψη βιταμίνης D σε σύγκριση με όταν δεν έχεις», είπε ο Δρ. Amiel Dror, γιατρός στο Ιατρικό Κέντρο Bar Ilan της Galilee.

«Αυτό που βλέπουμε όταν η βιταμίνη D βοηθά τους ανθρώπους με λοιμώξεις από τον COVID είναι αποτέλεσμα της αποτελεσματικότητάς της στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος για την αντιμετώπιση ιικών παθογόνων που επιτίθενται στο αναπνευστικό σύστημα», είπε στους Times of Israel. “Αυτό είναι εξίσου σημαντικό για την Omicron όπως και για προηγούμενες παραλλαγές.”

Οι υγειονομικές αρχές στο Ισραήλ και σε πολλές άλλες χώρες έχουν συστήσει συμπληρώματα βιταμίνης D ως απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού, αν και τα δεδομένα για την αποτελεσματικότητά της ήταν σπάνια μέχρι τώρα.

Τον Ιούνιο, οι ερευνητές δημοσίευσαν προκαταρκτικά ευρήματα που έδειξαν ότι το 26% των ασθενών με κορωνοϊό που πέθαναν είχαν έλλειψη βιταμίνης D λίγο πριν από τη νοσηλεία, σε σύγκριση με το 3% που είχε φυσιολογικά επίπεδα βιταμίνης D.

Προσδιόρισαν επίσης ότι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς που είχαν έλλειψη βιταμίνης D είχαν 14 φορές περισσότερες πιθανότητες, κατά μέσο όρο, να καταλήξουν σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση από άλλους.

Ενώ η επιστημονική κοινότητα αναγνώρισε τη σημασία των αποτελεσμάτων, προέκυψαν ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο οι πρόσφατες παθήσεις υγείας μεταξύ των ασθενών ενδέχεται να στρέβλωναν τα αποτελέσματα.

Προέκυψε η πιθανότητα ότι οι ασθενείς θα μπορούσαν να υποφέρουν από καταστάσεις που μειώνουν τα επίπεδα βιταμίνης D και αυξάνουν την ευαλωτότητα σε σοβαρές ασθένειες από τον COVID-19, πράγμα που σημαίνει ότι η ανεπάρκεια βιταμινών θα ήταν σύμπτωμα και όχι παράγοντας που συμβάλλει στη σοβαρότητα της νόσου.

Για να μηδενίσει αυτή την πιθανότητα, η ομάδα του Dror έψαξε βαθύτερα στα δεδομένα, εξετάζοντας τα επίπεδα βιταμίνης D των ασθενών της κατά τη διάρκεια των δύο ετών πριν από τη μόλυνση από τον κοροναϊό. Διαπίστωσαν ότι η ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των επαρκών επιπέδων βιταμίνης D και της ικανότητας καταπολέμησης του κορωνοϊού εξακολουθεί να διατηρείται και το επίπεδο αυξημένου κινδύνου στα προκαταρκτικά ευρήματά τους παρέμεινε σχεδόν πανομοιότυπο.

«Ελέγξαμε μια σειρά χρονικών πλαισίων και διαπιστώσαμε ότι όπου κι αν κοιτάξετε τα δύο χρόνια πριν από τη μόλυνση, η συσχέτιση μεταξύ της βιταμίνης D και της σοβαρότητας της νόσου είναι εξαιρετικά ισχυρή», είπε ο Dror.

«Επειδή αυτή η μελέτη δίνει μια τόσο καλή εικόνα των επιπέδων βιταμίνης D των ασθενών, εξετάζοντας ένα ευρύ χρονικό πλαίσιο αντί για τον χρόνο νοσηλείας, προσφέρει πολύ ισχυρότερη υποστήριξη από οτιδήποτε έχει δει μέχρι τώρα, τονίζοντας τη σημασία της ενίσχυσης των επιπέδων βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της πανδημίας», πρόσθεσε.

Μια πλημμύρα αμφίβολων ισχυρισμών σχετικά με φυσικές θεραπείες για τον κοροναϊό, συμπεριλαμβανομένης μιας θεωρίας ότι οι Ισραηλινοί είχαν ανοσοποιηθεί με λεμόνια και μαγειρική σόδα, έχουν αφήσει ορισμένους σκεπτικιστές σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι οι βιταμίνες αποτρέπουν τον ιό.

Αλλά ο Dror επέμεινε ότι η έρευνα της ομάδας του έδειξε ότι η σημασία της βιταμίνης D δεν βασιζόταν σε ελλιπή ή ελαττωματικά δεδομένα.

«Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν από αυτό ότι οι μελέτες που υποδεικνύουν τη σημασία της λήψης βιταμίνης D είναι πολύ αξιόπιστες και δεν βασίζονται σε λανθασμένα δεδομένα», είπε. «Και υπογραμμίζει την αξία του καθενός να παίρνει ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το οποίο, όταν καταναλώνεται σε λογικές ποσότητες σύμφωνα με τις επίσημες συμβουλές, δεν έχει κανένα μειονέκτημα».

Δείτε πως παρουσίασε το Κουρδιστό Πορτοκάλι την αρχική έρευνα στις 21 Ιουνίου 2021

Φοβερά νέα από το Ισραήλ. Οι νοσοκομειακοί ασθενείς με COVID-19 είναι πολύ πιο πιθανό να πεθάνουν ή να καταλήξουν σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση εάν έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D, βρήκαν Ισραηλινοί ερευνητές. Ενας στους 4 θα μπορούσε να γλιτώσει εάν δεν είχε έλλειψη βιταμίνης D!

Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο Galilee, το 26% των ασθενών με κοροναϊό με ανεπάρκεια βιταμίνης D πέθανε, ενώ μεταξύ άλλων, το ποσοστό ήταν στο 3%-μεταδίδουν οι Times of Israel.

«Αυτή είναι μια πολύ, πολύ σημαντική απόκλιση, η οποία αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ένδειξη ότι η έναρξη της νόσου με πολύ χαμηλή βιταμίνη D οδηγεί σε αυξημένη θνησιμότητα και περισσότερη σοβαρότητα της ασθένειας», δήλωσε ο Δρ Amir Bashkin, ενδοκρινολόγος και μέρος της ερευνητικής ομάδας. Ισραήλ.

Η νέα μελέτη αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο συναρπαστικά κομμάτια υποστηρικτικής έρευνας ακόμα.

Με απλά λόγια. Αντί να μαντρώνουν τους ανθρώπους παγκοσμίως έπρεπε να τους βγάζουν να λιάζονται και να αθλούνται στη φύση!

«Εν ολίγοις, μετά τη διεξαγωγή αυτής της μελέτης, θα έλεγα στους ανθρώπους ότι κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, σίγουρα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή βιταμίνη D, επειδή εάν προσβληθείτε από τον κοραναϊό θα σας βοηθήσει», δήλωσε ο Δρ Amiel Dror, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας

Ανέλυσε δεδομένα για 1.176 ασθενείς που έγιναν δεκτοί στο Ιατρικό Κέντρο Galilee, 253 εκ των οποίων είχαν επίπεδα βιταμίνης D, για μια μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο αλλά δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους. Οι μισοί από αυτούς με καταγεγραμμένα επίπεδα είχαν έλλειψη βιταμίνης D
Τα μέλη της ομάδας του νοσοκομείου Hadassah Ein Kerem φορούσαν εξοπλισμό ασφαλείας καθώς εργάζονταν σε θάλαμο κοροναϊού την 1η Φεβρουαρίου 2021

«Είχε πολύ ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε τι ήταν αυτό που έκανε τη μεγάλη διαφορά σε αυτούς τους ασθενείς- περίπου 14 φορές- », δήλωσε ο Dror, ο οποίος, όπως ο Bashkin, είναι γιατρός στη Γαλιλαία Ιατρικό Κέντρο, καθώς και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Bar Ilan.

Έχουν διεξαχθεί πολυάριθμες μελέτες σχετικά με τη συσχέτιση μεταξύ των επιπέδων βιταμίνης D και της λοίμωξης SARS-CoV-2 και έχουν παράγει μικτά αποτελέσματα. Τα περισσότερα από αυτά μέτρησαν τα επίπεδα της βιταμίνης D όταν οι ασθενείς ήταν ήδη άρρωστοι, γεγονός που μπορεί να περιπλέξει την ερμηνεία των αποτελεσμάτων.

Η κεντρική τήρηση αρχείων υγείας του Ισραήλ επέτρεψε στους ερευνητές του Bar Ilan να έχουν εύκολη πρόσβαση σε επίπεδα βιταμινών ασθενών που έχουν καταγραφεί πριν από τη μόλυνση. Αυτά τα δεδομένα οδήγησαν σε μια σημαντική μελέτη που επαίνεσε τις προοπτικές της βιταμίνης D για την καταπολέμηση της νόσου πέρυσι, καθώς και στη νέα μελέτη.

“Αυτή η μελέτη είναι σημαντική λόγω των αποτελεσμάτων, λόγω του γεγονότος ότι χρησιμοποιεί δεδομένα από πριν από την εισαγωγή, και επίσης επειδή ήμασταν προσεκτικοί για να απομονώσουμε όλους τους παράγοντες όπως η ηλικία και ο διαβήτης”, δήλωσε ο Dror. «Είδαμε ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι ένας ανεξάρτητος παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά την κατάσταση του ασθενούς».

Ο Dror πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι ένα τόσο μεγάλο ποσοστό ασθενών είχε έλλειψη βιταμίνης D στο Ισραήλ, παρά την αφθονία της ηλιοφάνειας, υπογραμμίζει τη σημασία που έχει οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούν και να αυξάνουν τα επίπεδα της βιταμίνης D όταν χρειάζεται!

Πηγή: kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς. Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.