θ

Translate

31.1.22

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ COVID ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΜΙΣΟΥΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ (συνέντευξη σε ΔΙΟΡΑΤΟ) (Βιντεο)

Σε επικοινωνία μου με τον ‘πατέρα της λογικής’ του έθεσα υπόψη τον συλλογισμό καθηγητή Πνευμονολογίας και μέλους της Επιτροπής ειδικών της Ελλάδας για την πανδημία σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού πανεθνικής εμβέλειας στις 12 Ιανουαρίου 2022, όταν είπε: ‘Αν εγώ πάω και κατεβάσω δύο μπουκάλια ουίσκι και καβαλήσω το αμάξι μου και βγω σαν ελεύθερος καουμπόϊ… Επιτρέπεται; Γιατί; Μπορώ να σκοτωθώ εγώ… Έχω το δημοκρατικό δικαίωμα στον θάνατο, αλλά μπορώ να σκοτώσω κι άλλους. [...] Αν αρχίσω μια αλυσίδα μετάδοσης, πόσους μπορώ να φάω; Αν ο ένας κολλάει πέντε ή τέσσερις (το πιο μεταδοτικό στέλεχος), στο τέλος εγώ, που δεν εμβολιάζομαι, πόσους μπορώ να “φάω”; Μπορώ να “φάω” πολύ περισσότερους; Γιατί το ένα είναι αδίκημα που φέρνει και φυλάκιση, ενώ το άλλο είναι δημοκρατικό δικαίωμα, που δεν το θίγει κανείς;’

Με αφορμή την απάντηση στον παραπάνω συλλογισμό ενός απλού αρθρογράφου ότι ‘Με βάση τα ανωτέρω, περαίνεται πως ο μη εμβολιασμός, δηλαδή το ΝΑ ΜΗΝ κάνεις κάτι, ισοδυναμεί με το ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ’ ζήτησα από τον λογικό φιλόσοφο να μου δώσει την άποψή του:
Η απάντησή του ήταν η εξής:
Δεν θα αναφερθώ καθόλου στο συνταγματικό-πολιτικό-εγκληματολογικό-ποινικολόγο κομμάτι με το οποίο είναι άσχετος ο καθηγητής Πνευμονολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών για την πανδημία, αλλά στο καθαρά ιατρικό το οποίο είναι ο πρώτος που θα έπρεπε να γνωρίζει…
Το λάθος που κάνει είναι ότι ταυτίζει τον φορέα (του ιού) με τον ανεμβολίαστο.
Αυτό που ΑΓΝΟΕΙ ο καθηγητής Πνευμονολογίας και μέλους της Επιτροπής των ειδικών της Ελλάδας για την πανδημία είναι ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ, ΑΛΛΑ Ο ΦΟΡΕΑΣ (που μπορεί να είναι ανεμβολίαστος ή εμβολιασμένος).
Για να χρησιμοποιήσουμε την αναλογία που ο ίδιος έκανε: είναι σαν (κάποιος υψηλόβαθμος μάλιστα τροχονόμος) να ταυτίζει τους οδηγούς που δεν φοράνε ζώνη με τους μεθυσμένους και να τους επιρρίπτει την ευθύνη για όλα τα οδικά ατυχήματα.
Τα προβλήματα που αναφύονται τώρα είναι:
Πώς είναι δυνατόν να είναι καθηγητής πανεπιστημίου και μέλους της Επιτροπής των ειδικών της Ελλάδας για την πανδημία κάποιος τόσο άσχετος; Ποιος τον εξέλεξε; Ποιος τον κρατάει στη θέση του; Ποιός μάλιστα του έδωσε κι άλλες αρμοδιότητες τοποθετώντας τον συντονιστή-διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας καθώς και διεύθυντη της Πνευμονολογικής Κλινικής μεγάλου νοσοκομείου;
Αυτό που έκανε ο εν λόγω κύριος είναι να διασπείρει παραπληροφόρηση, που μάλιστα έχει σκοπό να προκαλέσει μίσος προς μια ομάδα πληθυσμού, ταυτίζοντάς την με μία άλλη που είναι υπεύθυνη γι' αυτό που την αιτιάται.
Το γεγονός μάλιστα ότι του δίνεται πανεθνικό τηλεοπτικό βήμα (από το οποίο απευθύνεται σε εκατομμύρια θεατών ταυτοχρόνως) και διαθέτει την ιδιότητα του ειδικού σημαίνει ότι προκάλεσε εν ριπή οφθαλμού αλυσίδα μετάδοσης μίσους τεράστιας κλίμακας μολύνοντας ανυποψίαστους καλόπιστους ανθρώπους.
Δεδομένου επίσης ότι είναι μέλος της Επιτροπής των ειδικών της Ελλάδας για την πανδημία και (απ όσο ξέρω) του παραχωρήθηκε από την πολιτική ηγεσία το προνόμιο του ακαταδίωκτου σημαίνει ότι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η χώρα είναι πολύ εξαπλωμένος και βαθειά ριζωμένος.
Πάντως για μένα το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που ελέγχουν το τηλεοπτικό βήμα επιτρέπουν την πρόσβαση μόνο σε αυτούς που έχουν συγκεκριμένη άποψη.
πηγη fantastikanea
 μονταζ teo  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.