Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Ουόκαπ, Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκη, Ζαν-Σαρλ και Φαλ. Η ΑΕΚ πέρασε στο ματς με τους Κόλομ, Φλιώνη, Ράουτινς, Χάμερ και Μαυροειδή. Ο Ουόκαπ διαμόρφωσε το 3-4 στο σκορ, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στο ματς. Ο Ζαν-Σαρλ με γκολ-φάουλ διαμόρφωσε το 5-9 στο σκορ μετά από επιθετικό ριμπάουντ, με τις φιλοξενούμενους να βγάζουν ενέργεια για κάθε κατοχή. Στη συνέχεια, όμως, η "Ένωση" έτρεξε στον αιφνιδιασμό με τον Φλιώνη, ενώ ακολούθως ο Χάμερ με τρίποντο έφερε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους (14-9) στο 8'. Οι "κιτρινόμαυροι" μετρούσαν ήδη επί μέρους σκορ 9-0. Ο Σλούκας πέρασε αμέσως στο ματς αντί του Λαρεντζάκη, με το 15-12 να είναι το σκορ της περιόδου.

Στην δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός συνέχισε με τους Λούντζη, Σλούκα, Λαρεντζάκη, Ζαν-Σαρλκαι Μάρτιν, προσπαθώντας να βρει ρυθμό. Η ΑΕΚ έβρισκε λύσεις με καλή κυκλοφορία της μπάλας, με τον Φλιώνη να διαμορφώνει το 21-17 στο 13'. Ο Μάρτιν στη συνέχεια πήρε μπρος και με σερί πόντους έφερε το σκορ στα ίσα (21-21), με τους Πειραιώτες να ποντάρουν στις αλλαγές στην άμυνα. Στη συνέχεια, όμως, οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό από την περιφέρεια και με τα τρίποντα των Ράουτινς και Χάμερ προηγήθηκαν με 31-27. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια έχασαν πολλά σουτ, σπαταλώντας κατοχές, με το πρώτο ημίχρονο να βρίσκει τον "Δικέφαλο" να προηγείται με σκορ 35-27.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έβαλε πίεση στην άμυνα και με τον Ράουτινς να "πυροβολεί" από την περιφέρεια προηγήθηκε με +12 (41-29) στο 22'. Ο Ολυμπιακός συνέχισε με Σλούκα, Λαρεντζάκη, Ντόρσεϊ, Ζαν-Σαρλ και Φαλ, με τους Πειραιώτες να ψάχνουν να βρουν ρυθμό από την περιφέρεια, αλλά είχαν... σπάσει τα καλάθια (3/16-18%). Σε αντίθεση με τον "καυτό" Ράουτινς που με νέο μακρινό σουτ εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 (52-36) στο 27'. Ο Ράουτινς είχε ήδη 23 πόντους με 7/8 τρίποντα στο ματς, δείχνοντας ασταμάτητος στο παρκέ. Οι Πειραιώτες παρουσίαζαν εικόνα διάλυσης, μη έχοντας σημείο αναφοράς στην επίθεση αλλά και σκληράδα στην άμυνα. Στο τέλος του δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τη διαφορά, με το σκορ στο 30' να γράφει 58-50.

Στην τελευταία περίοδο, ο Σλούκας πήρε το... όπλο του. Με δύο σερί τρίποντα και ακολούθως με έξοχη ασίστ στον Μάρτιν, ο Ολυμπιακός έφερε το σκορ στα ίσα (58-58). Το σερί των φιλοξενούμενων έφτασε στο (58-43 στο 29') στο 18-0 με νέα τρίποντη βόμβα του Σλούκα (58-61), ο οποίος ήταν μία ομάδα μόνος του στα τελευταία λεπτά. Ο Ολυμπιακός συνέχισε με τους Σλούκα, Λούντζη, Λαρεντζάκη, Ζαν-Σαρλ και Μάρτιν, με τον Σλούκα να παίζει μπάσκετ με τεράστια αυτοπεποίθηση, κρατώντας όρθιο τον Ολυμπιακό. O Έισι έδωσε... ανάσα με τρίποντο (65-70), ενώ στη συνέχεια ο Σλούκας ευστόχησε και πάλι (67-73), ένα σουτ-μαχαιριά για τους "κιτρινόμαυρους". Στο τέλος η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε με σκορ 74-80.

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 35-27, 58-50, 74-80