θ

Translate

3.11.21

Ακόμα και μόνος ..προχώρα!

Πολλές φορές στη ζωή κοιτάζουμε να δούμε τι κάνουν οι άλλοι για να ξεκινήσουμε ή να συνεχίσουμε κάτι. Αν δούμε τους άλλους να κοντοστέκουνε, μας πιάνουν οι αμφιβολίες. Αν δούμε τους άλλους να τα παρατάνε, τότε εγκαταλείπουμε και εμείς.
Αυτός όμως που είναι αποφασισμένος, αυτός που έχει
όραμα και μέσα του έχει τη φλόγα του νικητή δεν περιμένει. Δεν τον νοιάζει τι θα κάνουν οι άλλοι. Κοιτάζει να κάνει αυτός αυτό που πρέπει να κάνει.
Τραβάει μπροστά γιατί ο στόχος του είναι που τον ελκύει. Δεν είναι η παρέα, οι ακόλουθοι, οι παρατρεχάμενοι. Όποιος θέλει να ανέβει την ανηφόρα την ανεβαίνει. Οι άλλοι το συζητούν, το ξανασυζητούν και πάλι ξανά. Και ναι, ο δρόμος του πολεμιστή μπορεί να είναι μοναχικός. Γιατί όταν τραβάς το δικό σου δρόμο, φυσικό είναι οι άλλοι να είναι πίσω σου. Ο αποφασισμένος ένα έχει στο μυαλό του. Το πώς καθημερινά θα φτάνει πιο κοντά στην κορυφή. Και δεν είναι ότι δεν του αρέσει η συντροφιά ή δεν του αρέσουν οι συνεργασίες. Αλλά σίγουρα δεν παίρνει τις αποφάσεις του σύμφωνα με το τι θα κάνουν οι άλλοι. Αυτός θα ξεκινήσει. Δεν κωλυσιεργεί, δεν αναβάλλει, δεν περιμένει. Δεν εξαρτάται από τις ορέξεις και τις διαθέσεις των άλλων. Μόνος ή με παρέα θα συνεχίσει στην πορεία του. Όποιος θέλει τον ακολουθεί, του κάνει παρέα, τον προσπερνάει ή εγκαταλείπει. Άλλωστε αυτό που πάντα μετράει και μας χαρακτηρίζει δεν είναι το τι κάνουν οι άλλοι αλλά το τι κάνουμε εμείς.
 του Γιάννη Αραχωβίτη
  successmentor.gr
μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.