θ

Translate

31.1.20

Ρώσος πρεσβευτής: Προσπαθούν «ξεδιάντροπα» να ξαναγράψουν την ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

«Τα αιτήματα της Βαρσοβίας για αποζημίωση από τη Μόσχα και τις κατηγορίες του Κιέβου ότι η Σοβιετική Ένωση έπαιξε ρόλο στην έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».
Η επιδίωξη του Κιέβου και της Βαρσοβίας να ξαναγράψουν την ιστορία του Β' Παγκοσμίου
Πολέμου είναι ένα από τα σοβαρότερα πολιτικά προβλήματα της σύγχρονης Ευρώπης, δήλωσε την Τετάρτη στο Ρωσικό Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού στο Παρίσι ο Ρώσος Αντιπρόσωπος στην UNESCO Αλεξάντερ Κουζνέτσοφ.
Ο Κουζνέτσοφ εξέφρασε τις ανησυχίες του κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης μιας έκθεσης αφιερωμένη στο ρόλο που έπαιξαν οι Σοβιετικοί Εβραίοι στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 10 Απριλίου.
«Ας αντιμετωπιστούμε την αλήθεια: από το τέλος του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου, ποτέ δεν υπήρξαν τόσο σαφεις, αλαζονικες και ξεδιαντροπες προσπαθειες να ξαναγραψουν την ιστορια του Πολεμου», δήλωσε ο Κούζνετσοφ.
Στη συνέχεια ανέφερε παραδείγματα τέτοιων απόπειρων: Τα αιτήματα της Βαρσοβίας για αποζημίωση από τη Μόσχα και τις κατηγορίες του Κιέβου ότι η Σοβιετική Ένωση έπαιξε ρόλο στην έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού υψώνουν την κόκκινη σημαία στο Κοινοβούλιο της Βουδαπέστης όταν την απελευθέρωσαν
© Sputnik / RIA Novosti
Οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού υψώνουν την κόκκινη σημαία στο Κοινοβούλιο της Βουδαπέστης όταν την απελευθέρωσαν
«Αποδεικνύεται ότι η ερμηνεία της ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου χωρίς να γίνονται υπερβολές έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο κρίσιμα πολιτικά προβλήματα στη σύγχρονη Ευρώπη», δήλωσε ο Ρώσος απεσταλμένος.
Πολωνοί πολιτικοί ζητούν περιστασιακά αποζημίωση από τη Ρωσία για φερόμενες ζημίες που προκλήθηκαν στην χώρα τους κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Συγκεκριμένα, ο Γιαροσλάβ Κατσίνσκι, ηγέτης του Κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη, δήλωσε σε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Bild» το Σάββατο ότι η Ρωσία «πρέπει επίσης να πληρώσει», παράλληλα με τη Γερμανία.
πηγη sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.