θ

Translate

30 Δεκεμβρίου 2018

Τι αλλάζει στα φάρμακα από το 2019 - Μειώσεις και απαλλαγές

Το υπουργείο Υγείας δροµολογεί σειρά αλλαγών οι οποίες θα ευνοήσουν τα χαµηλά εισοδήµατα
Μέτρα ελάφρυνσης για την τσέπη των ασθενών σε σχέση µε την αγορά των φαρµάκων τους έρχονται µε το νέο έτος. Το υπουργείο Υγείας δροµολογεί σειρά αλλαγών, ώστε οι πολίτες που χρειάζονται θεραπείες να έχουν
µικρότερες συµµετοχές, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν θα χρειάζεται καν να πληρώνουν επιπλέον χρήµατα για τα πολύτιµα φαρµακευτικά σκευάσµατα, αφού όλο το κόστος θα καλύπτεται από το ασφαλιστικό ταµείο τους.
Ήδη έχει σχεδιαστεί ο τρόπος µε τον οποίο θα εφαρµοστεί η νέα πολιτική, η οποία θα ευνοήσει κυρίως τρεις κατηγορίες ασθενών: όσους θα παίρνουν γενόσηµα, τους χρονίως πάσχοντες, αλλά και όσους έχουν χαµηλά εισοδήµατα. Αλλωστε, τα πρώτα µέτρα στα φάρµακα για να διευκολυνθούν οι πολίτες έχουν υιοθετηθεί, ενώ αναµένεται να επεκταθούν µε το νέο έτος, προκειµένου να αποκοµίσουν οφέλη όλο και περισσότεροι ασθενείς.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, µε δήλωσή του στο «Έθνος της Κυριακής», διαβεβαιώνει πως µε τη λήξη των µνηµονίων όλα τα µέτρα θα στραφούν προς τη διευκόλυνση και την ελάφρυνση των Ελλήνων ασθενών. 
πηγη ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.