θ

Translate

30 Αυγούστου 2018

Μπέρνλι - Ολυμπιακός 1-1



Οι όμιλοι του Europa League θα έχουν και... ερυθρόλευκο χρώμα! Ο Ολυμπιακός αφού είχε τις δύσκολες στιγμές του κόντρα στην Μπέρνλι (είχε και δοκάρι), τελικά με προίκα το 3-1 του πρώτου αγώνα, αλλά και την γκολάρα του Ποντένσε έφυγε αήττητος (1-1) από την Αγγλία και με το εισιτήριο της πρόκρισης!



Κανείς δεν είπε ότι θα ήταν εύκολο. Ο Ολυμπιακός είχε 12 ήττες σε 13 παιχνίδια στην Αγγλία. Πάντα δεχόταν γκολ. Ναι το 3-1 έδινε πλεονέκτημα στους «ερυθρόλευκους», αλλά σίγουρα θα δεχόταν πίεση. Και μπορεί η συνολική εικόνα του Ολυμπιακού να μην ήταν καλή αλλά κατάφερε το μάξιμουμ...
Πρόκριση χωρίς να χάσει μέσα στην Αγγλία κόντρα στην 7η ομάδα της Premier League. Μία πρόκριση που την πήρε κυρίως από το πρώτο ματς αλλά και γιατί είχε την κλάση του Ποντένσε ο οποίος ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Αυτός που απειλούσε στο πρώτο ημίχρονο κι αυτός που με δικό του γκολ (83') «τέλειωσε» τις όποιες πιθανότητες θα είχε η Μπέρνλι στο τελευταίο δεκάλεπτο.
 

Το τελικό 1-1 (4-2 συνολικό σκορ) έδωσε την πρόκριση στους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι θα είναι στην κλήρωση της Παρασκευής...
Δεν την έβαζε ο Βογκς, τα έχανε και ο Ποντένσε
Δεν προκάλεσε έκπληξη η εικόνα του αγώνα. Η Μπέρνλι δεδομένα θα έμπαινε δυνατά στο ματς. Δεδομένα θα άφηνε και χώρους πίσω. Και έχοντας αυτά τα στοιχεία στο παιχνίδι οι Αγγλοι και ο Ολυμπιακός έδωσαν μια άγρια ομορφιά στο ματς. Μια ομορφιά που δεν είχε γκολ με τους «ερυθρόλευκους» να υποφέρουν από τα στημένα των Αγγλων και η Μπέρνλι να υποφέρει από τις αντεπιθέσεις και τις ορέξεις του Ποντένσε.

Ομως το ημίχρονο δεν είχε γκολ. Το 0-0 παρέμεινε γιατί ο Βογκς έχασε δύο κεφαλιές που συνήθως τις κάνει γκολ και ο Ποντένσε στις τρεις φάσεις που δημιούργησε δεν έστειλε την μπάλα on target (5', 34', 42'). Η Μπέρνλι είχε σπουδαία ευκαιρία και με τον Μπαρνς (μετά το λάθος παίξιμο του Μιράντα για οφσάιντ) ο οποίος έστειλε το πλασέ του άουτ...
Αντεξε στην πίεση μέχρι το 60'
Η Μπέρνλι συνέχισε στο ίδιο τέμπο και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Και μάλιστα στο 48' ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός μιας και ο Βογκς έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Γιαννιώτη. Οι Αγγλοι συνέχιζαν να πιέζουν τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους. Στο 52' ο Μακνίλ έπιασε το δυνατό σουτ με τον Γιαννιώτη να διώχνει σε κόρνερ και στο 56' οι παίκτες της Μπέρνλι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε κενή εστία μιας και οι αμυντικοί του Ολυμπιακού έβαλαν τα σώματά τους για να προστατεύσουν το τέρμα.

Ισορρόπησε το ματς και βρήκε γκολάρα με Ποντένσε
Από το 60' και μετά ναι μεν η Μπέρνλι είχε την μπάλα στα πόδια της αλλά ο Ολυμπιακός δεν δεχόταν σοβαρή πίεση στην εστία του. Διαχειρίστηκε σωστά το ματς στο διάστημα 60-80 και τελικά βρήκε και πρώτος γκολ με το ταλέντο των ποδοσφαιριστών.

Στην αντεπίθεση που έβγαλαν οι «ερυθρόλευκοι» με Λάζαρο, Χασάν, Φορτούνη και Ποντένσε ο Πορτογάλος έκανε τρομερή ντρίμπλα στον Μι και τελείωσε άψογα την φάση για να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση.
Η Μπέρνλι δεν τα παράτησε πίεσε και τουλάχιστον βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 86' με τον Βίντρα σε μια στημένη φάση...
MVP: Ποντένσε. Ο Πορτογάλος κυνήγησε όσο κανείς το γκολ στην Αγγλία και δικαιώθηκε στο 83'. Στην αντεπίθεση που έβγαλε ο Ολυμπιακός η μπάλα κατέληξε στον Πορτογάλο ο οποίος με μία προσποίηση ξάπλωσε τον αμυντικό της Μπέρνλι κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Αδύναμος κρίκος: Βογκς. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο μοιραίος μιας και έχασε δύο κεφαλιές που δεν χάνονται και στο δεύτερο ήταν άτυχος με το δοκάρι που είχε.
Στο ύψος του: Στο πρώτο ημίχρονο ο Φορτούνης ήταν μαζί με τον Ποντένσε ο μόνος που κρατούσε μπάλα και κέρδιζε κάποια φάουλ. Στο δεύτερο είναι αυτός που δίνει την ασίστ στον Πορτογάλο
Η γκάφα: Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό δεν στοίχισε. Ο Μπουχάλακης αποφάσισε να γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι στον Γιαννιώτη στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς λόγο η μπάλα ήταν διεκδικούμενη ο Ελληνας γκολκίπερ ίσα που πρόλαβε να διώξει και ο Βίντρα σε κενή έστία έστειλε την μπάλα άουτ.
Το στραγάλι: Βίκτορ Κασάι. Κανένα απολύτως πρόβλημα για τον Ούγγρο ρέφερι.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε. Για πρώτη φορά στην ιστορία του απέκλεισε αγγλικό σύλλογο και πήρε την δύσκολη πρόκριση για τους ομίλους του Europa League. Μία πρόκριση που του δίνει χρόνο και ηρεμία για τη συνέχεια και φυσικά επιπλέον χρήματα και συνέχεια στην ευρωπαϊκή του περιπέτεια. Σ'΄ένα κακό παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν πρώτοι και να μην μπουν ποτέ σε περιπέτειες... αποκλεισμού.

Oι συνθέσεις:
ΜΠΕΡΝΛΙ (Σον Ντάιτς): Χίτον, Τέιλορ, Μι, Βόγκς, Μπαρνς (65' Βίντρα), Χέντρικ, Γουέστγουντ, Λένον (75' Κορκ), Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Μακνίλ (75' Γουντ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (88' Τοροσίδης), Ποντένσε (94' (Σισέ), Γκερέρο (71' Χασάν)

πηγη gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.