Είναι γνωστό ότι τα αυγά είναι πιο ευαίσθητα από πολλές άλλες
τροφές, όσον αφορά τον τρόπο αποθήκευσης, μαγειρέματος και συντήρησής
τους.
Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προσέχετε ιδιαίτερα στη κατανάλωση των μαγειρεμένων αυγών ή και των φαγητών τα οποία περιέχουν αυγά μέσα τους.
Δείτε τις οδηγίες της επίσημης αρχής της αμερικανικής κυβέρνησης
σχετικά με την ασφάλεια των τροφών με αυγά και για την χρονική περίοδο
που μπορείτε με ασφάλεια να τις διατηρείτε στο ψυγείο:
Ωμά αυγά
- Ψυγείο: 3-5 εβδομάδες
- Κατάψυξη: Μην τα καταψύχετε όπως είναι. Σπάστε τα και αναδεύστε τα (σαν τα φτιάχνατε ομελέτα) και στη συνέχεια καταψύξτε τα.
Ωμά ασπράδια αυγών
- Ψυγείο: 2-4 μέρες
- Κατάψυξη: 12 μήνες
Ωμοί κρόκοι αυγών
- Ψυγείο: 2-4 μέρες
- Κατάψυξη: Όχι.
Βρασμένα αυγά (καλά βρασμένα και όχι μελάτα)
- Ψυγείο: 1 εβδομάδα
- Κατάψυξη: Όχι.
Υποκατάστατα αυγών σε υγρή μορφή (μη ανοιγμένη συσκευασία)
- Ψυγείο: 10 μέρες
- Κατάψυξη: 12 μήνες
Υποκατάστατα αυγών σε υγρή μορφή (ανοιγμένη συσκευασία)
- Ψυγείο: 3 μέρες
- Κατάψυξη: Όχι.
Φαγητά κατσαρόλας
- Ψυγείο: 3-4 μέρες
- Κατάψυξη: Αφότου μαγειρευτούν, 2-3 μήνες
Πίτες (αλμυρές και γλυκές)
- Ψυγείο: 3-4 μέρες
- Κατάψυξη: Αφότου μαγειρευτούν, 1-2 μήνες
Πίτα τύπου κις (quiche)
- Ψυγείο: 3-4 μέρες
- Κατάψυξη: Αφότου μαγειρευτούν, 1-2 μήνες
Κρέμες
- Ψυγείο: 3-4 μέρες
- Κατάψυξη: Όχι.
iatropedia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου