θ

Translate

4 Ιουνίου 2023

ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΚΑΠΑΚΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Της Πεντηκοστής σήμερα. Είναι η 50η ημέρα μετά το Πάσχα. Γιορτή μεγάλη κι αυτή, πάντα ημέρα Κυριακή. Γιορτή «δεσποτική» σε ανάμνηση της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους του Ιησού.
Μια ακόμα γιορτή καρμπόν από προηγούμενες θρησκείες της αρχαιότητας. Οι Εβραίοι έχουν την Πεντηκοστή, 50 μέρες μετά το Πάσχα τους, στη μνήμη της ημέρας όπου παραμύθι φούρναρης ο Μωυσής πήρε τις Δέκα Εντολές στο Όρος Σινά.
Οι χριστιανοί τιμούν θρησκευτικά τις… πύρινες φλόγες, αλά εφέ ταινίας του Χόλυγουντ, που έπεσαν στα κεφάλια των αποστόλων κι έτσι έγινε η επιφοίτηση του αγίου πνεύματος. Μη λησμονούμε, ότι ο Θεός είναι Τριαδικός, όχι μόνον ο κανονικός, αλλά και ο γιος του Χριστός και το Αγίον Πνεύμα.
Σαρακοστή, 40 μέρες νηστεία και καπάκι, για να μην μένει εκτός προγράμματος ο πιστός, η Πεντηκοστή. Που την λένε και Γονατιστή. Διότι στη θεία λειτουργία σήμερα στην εκκλησία όλοι προσεύχονται γονατιστοί.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.