θ

Translate

28 Μαΐου 2018

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΦΕΥΡΕΣΗ

Η καλύτερή του για κάθε εφευρέτη αυτό που βρήκε και κρίθηκε προσφορά στην κοινωνία να πάρει το όνομά του στους αιώνες των αιώνων. Μία εξαίρεση! Ο μεσιέ Γκυλοταίν. Πέθανε μ' αυτό το παράπονο ο εφευρέτης της γκιλοτίνας, του μηχανισμού που κόβει το λαιμό. Που χωρίζει το κεφάλι από το σώμα. 
Ότι η λαιμητόμος ονομάστηκε γκιλοτίνα, από το δικό του όνομα.
Προσφορά είναι κι αυτή; Βεβαίως. Να χαρίσεις στην ανθρωπότητα ένα τρόπο εκτέλεσης. Βεβαιότατα. Πρώην καλόγερος ο Joseph Ignace Gyilotin, γεννήθηκε σα σήμερα 28 Μαϊου, το 1738. Ανακάλυψε τη γκιλοτίνα για να υποφέρει λιγώτερο ο μελλοθάνατος. Κατάρα στους αιώνες σε όποιον επινοούσε, όπως ένα σωρό άλλοι επιστήμονες, ένα πιο φρικτό τρόπο βασανισμού αιχμαλώτων, ενόχων, εγκληματιών.
Τεράστιο το κεφάλαιο Βασανιστήρια, ό,τι πιο ντροπιαστικό για το ανθρώπινο γένος. Είναι η πιο μεγάλη επιστήμη, η πιο πλούσια, η πιο ποικίλη, λέω για την...βασανιστική, την «τέχνη», την «επιστήμη» που δεν έχει αναγνωριστεί. Εξέχον άτομο του εξουσιαστή ο μάστορας βασανιστής, που στόχο έχει να παρατείνει τη ζωή του θύματος προκαλώντας του μεγαλύτερο πόνο.
Ο πρώην Ιησουίτης Ιωσήφ Ινιάς Γκυλοταίν έγινε σπουδαίος γιατρός και δίδαξε ανατομία, φυσιολογία, έμπλεξε με την πολιτική ως οπαδός της γαλλικής επανάστασης. Επειδή, όμως, ο δόκτωρ δεν ήταν υπάκουος κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από τη... γκιλοτίνα (!) με απόφαση του ιερατείου της επανάστασης. Τελικά πέθανε το 1814.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.