θ

Translate

31 Μαΐου 2018

Ο Κουρουμπλής «κατήργησε» το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για χάρη των Μινωϊκών

Αποσβολωμένη έχει μείνει η «πιάτσα» της ακτοπλοίας με την ενέργεια του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή να προκαταλάβει απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και να ανακοινώσει μέσω δήλωσής του σε ΜΜΕ ότι, στην ουσία, θα δοθεί, εκπροθέσμως, άδεια δρομολόγησης
στο «ΜYCONOS Palace» των Μινωικών Γραμμών του Ομίλου Γκριμάλντι για τη γραμμή Πειραιάς - Χανιά. Με τον υπουργό συνηγόρησε ο γγ του ΥΝΑ, Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συμβουλίου.
Στην πράξη ο υπουργός καταργεί το ΣΑΣ και σε αυτό συμπορεύεται και ο γενικός γραμματέας.
«Πρώτη στα 20 και πλέον χρόνια που βρισκόμαστε στη ναυτιλία βλέπουμε να συμβαίνει υπουργός να προκαταλαμβάνει απόφαση του ΣΑΣ. Πόσο μάλλον που το αίτημα είναι εκπρόθεσμο» και προσέθεσαν:
«Ο υπουργός θα μπορούσε να δρομολόγιο εκπρόθεσμο εφόσον υπήρχε ανάγκη κάλυψης εκτάκτων δρομολογιακών αναγκών στη γραμμή. Όμως δεν υπάρχουν έκτακτες δρομολογιακές ανάγκες. Όποιος θέλει μπορεί να δρομολογήσει πλοίο εάν υποβάλλει την αίτηση εμπρόθεσμα και για δρομολόγια χρονικής διάρκειας ενός 12 μήνου».
Έγινε προσπάθεια να υποβαθμιστεί το θέμα με αναφορές ότι ο ΥΝΑ εξεδήλωσε πρόθεση. Όμως οι δηλώσεις του σε οικονομική εφημερίδα την περασμένη Τρίτη με τίτλο «Σπάει το μονοπώλιο στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά» δεν αφήνουν περιθώρια «Με την δρομολόγηση του νέου πλοίου σπάει το μονοπώλιο στη γραμμή Πειραιάς- Χανιά» φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να δήλωσε.
Επίσης στις δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα ο γγ του ΥΝΑ, Διονύσης Τεμπονέρας ανέφερε ότι το υπουργείο εξασφάλισε την ύψωση ελληνικής σημαίας αντί της ιταλικής που είχε υψώσει αρχικά το πλοίο και αυξημένη σύνθεση. Δήλωση η οποία δίνει σε όλους να καταλάβουν ότι η συμφωνία έχει ήδη κλείσει μετά από διαπραγματεύσεις.
Το ΣΑΣ θα συνεδριάσει στις 11 Ιουνίου.
Η γραμμή Πειραιάς-Χανιά εξυπηρετείται από την κοινοπραξία Attica Group-ANEK.
Οι Μινωϊκές Γραμμές από την πλευρά τους έσπευσαν να εκδώσουν ανακοίνωση με την οποία «χαιρετίζουν τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, αναφορικά με την πρόθεσή του να δοθεί άδεια δρομολόγησης στο υπερσύγχρονο πλοίο της εταιρείας Cruise Ferry MYKONOS PALACE, στη γραμμή Χανιά-Πειραιάς – Χανιά».
Αναλυτικά:
«Ο Πρόεδρος κ. Emanuele Grimaldi και ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ κ. Αντώνης Μανιαδάκης, χαιρετίζουν τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, αναφορικά με την πρόθεσή του να δοθεί άδεια δρομολόγησης στο υπερσύγχρονο πλοίο της εταιρείας Cruise Ferry MYKONOS PALACE, στη γραμμή Χανιά-Πειραιάς - Χανιά.
Η Διοίκηση των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ δεσμεύεται προκειμένου να λάβει έγκριση δρομολόγησης του Cruise Ferry MYKONOS PALACE στην πιο πάνω γραμμή:
 · Να υψώσει άμεσα την ελληνική σημαία στο πλοίο.
· Να επανδρώσει το πλοίο αποκλειστικά με ελληνικά πληρώματα, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την έγκριση δρομολόγησής του στην ως άνω γραμμή.
· Να μεταβιβαστεί το πλοίο, από την 100% θυγατρική εταιρεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, Minoan Italia Spa, στη μητρική εταιρεία, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες που απαιτούνται.
Η Διοίκηση των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ εκτιμά ότι, η δρομολόγηση του Cruise Ferry MYKONOS PALACE, ενός από τα πλέον σύγχρονα και πολυτελή πλοία στην κατηγορία του, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στη συγκεκριμένη γραμμή, θα ενισχύσει τον υγιή ανταγωνισμό, ενώ θα βελτιώσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό και τον εμπορικό κόσμο».
Οι Μινωϊκές είχαν προσπαθήσει να δρομολογήσουν το ίδιο πλοίο εκπρόθεσμα στις Κυκλάδες στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Νάξος από την 1η Ιουνίου 2018 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.
Όμως το αίτημα είχε απορρίψει στις 9 Μαίου το ΣΑΣ.
πηγη
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.