θ

Translate

31 Μαΐου 2018

Ένα μυστήριο 100 ετών: Το κορίτσι «φάντασμα» της Ρωσίας (φωτό)

Δεν αφορά τον τόπο ή τη λήψη, ένα κορίτσι-φάντασμα βρίσκεται σε κάθε μία από αυτές. Κανείς δεν ξέρει ποια είναι.
Η αναζήτηση της ταυτότητας του κοριτσιού-φαντάσματος έχει ξεκινήσει. Η παρουσία της απεικονίζεται σε δεκάδες παλιές φωτογραφίες, κυρίως από μνημεία της πόλης Κρασνογιάρσκ
της κεντρικής Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της εξουσίας του Τσάρου Νικόλαου του Β'.
Κάποια από αυτά τα καρέ χρησιμοποιήθηκε ως καρτ-ποστάλ ή πόστερς, με το κορίτσι, που ήταν πάντα άψογα ντυμένο, αλλά με σοβαρό ύφος να βρίσκεται άλλοτε κάπου στο βάθος και άλλοτε να πρωταγωνιστεί.

Η τεχνολογία με το εργαλείο της μεγέθυνσης «έριξε φως» σε εκείνες τις φωτογραφίες που το κορίτσι δεν φαινόταν καλά, διαπιστώνοντας πως είναι το ίδιο πρόσωπο.
Τώρα, Μουσείο στο Κρασνογιάρσκ έχει ξεκινήσει κυνήγι για την εύρεση της ταυτότητάς της, εκτιμώντας πως τότε ήταν στην ηλικία των 8 με 10 ετών, όπως αναφέρει το strange.

Μια θεωρία ισχυρίζεται πως το κορίτσι καταγόταν από μια πλούσια τοπική οικογένεια, που μπορούσε να διαφύγει προς την ανατολή, μακριά από την προώθηση της κομμουνιστικής τυραννίας. Η απάντηση της μυστικής της ταυτότητας να βρίσκεται στο εξωτερικό.
Τοπικοί μελετητές αναφέρουν πως οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μεταξύ του 1906 και του 1908, επιμένοντας πως δεν ήταν αποτέλεσμα μίας μόνο ημέρας.
«Ο σύγχρονος εξοπλισμός μας επέτρεψε να παρατηρήσουμε το κορίτσι. Αν κοιτάξει κάποιος απλά ορισμένες εικόνες, μπορεί να μην την παρατηρήσει», τονίζει ο Ιλία Κουκλίνσκι, ανώτερος ερευνητής του μουσείου.
«Το γεγονός ότι αλλάζει ρούχα μάς κάνει να πιστεύουμε πως οι φωτογραφίες δεν τραβήχτηκαν σε μία μόνο ημέρα. Αλλάζει μπότες, κάλτσες, και μπορούμε να δούμε διαφορές στα φορέματά της. Η στάση της, ωστόσο, όπως και η έκφραση του προσώπου της είναι πάντα ίδια», προσθέτει.

Παρά την οργάνωση των αρχείων των φωτογράφων εκείνη τη χρονική περίοδο, οι ερευνητές δεν μπορούν να προσδιορίσουν ποιος τράβηξε τις λήψεις.
Οι ειδικοί πιστεύουν πως θα μπορούσε να είναι ένας ερασιτέχνης φωτογράφος και θα μπορούσε το κοριτσάκι να είναι ανιψιά ή κόρη του.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.