θ

Translate

3.3.18

Hasta la Victoria Siempre και... καλά 40 Source:

Σε κάποιους, προκάλεσε έκπληξη. Για κάποιους άλλους, ήταν αναμενόμενο. Σε κάθε περίπτωση αυτό που συζητήθηκε πιο πολύ από όλα ήταν η υπουργοποίηση του πρώην κυβερνητικού εταίρου των Σαμαροβενιζέλων, Φώτη Κουβέλη. Θυμάμαι τις ημέρες εκείνες τις περίεργες, που η χώρα οδηγείτο σε εκλογές ολοένα και πιο γρήγορα, την ύστατη προσπάθεια των ΝΔκρατών να αποφύγουν τις εκλογές, προτείνοντας στον Φώτη Κουβέλη να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εκείνος, άρρηκτα συνδεδεμένος με την λατρεία της αριστεράς και του αγώνες, αρνήθηκε, καθότι παλικάρι, στην προσπάθεια ερχομού της ΠΦΑ (Πρώτη φορά αριστερά), "παραπλανήθηκε" από τον γοητευτικό ρητορικά Αλέξη Τσίπρα. "Ήλθε η ώρα της Αριστεράς, ούτε Βενιζέλος, ούτε Σαμαράς". Κακά τα ψέματα, αυτή η υπηρεσία που προσέφερε ο Φώτης Κουβέλης στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν κι αυτή που έφερε την Αριστερά στην εξουσία. Η πτώση του ΔΕΞΙΟΥ Σαμαρά από τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ Τσίπρα, ήταν κάτι μεταξύ ηδονής και οπίου για όσους όλα αυτά τα χρόνια αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα της Αριστεράς στη χώρα. Μόνο τα.. κονσερβοκούτια δεν είχαν βγάλει στο δρόμο. Και καβαλώντας την οργή του λαού για τη μνημονιακή πολιτική, αλλά και αφομοιώνοντας όλο το παλιό κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ, όρμηξαν σαν τους γύπες στην εξουσία και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Όμως. Έπρεπε να περάσει καιρός για τον κύριο Κουβέλη. Δεν ήταν δυνατόν να υπουργοποιηθεί αμέσως. Στον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης θα έπαιρνε πόστο. Στον τελευταίο είπα; ΝΑΙ! Για να το αναλύσουμε λίγο αυτό. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι οι σημερινοί κυβερνώντες, είναι μαέστροι στο επικοινωνιακό και το πολιτικό παιγνίδι. Αφήνουν παντού να διαρρέει από την ώρα του "μίνι" ανασχηματισμού, ότι θα υπάρξει νέος, ριζικός, "μεταμνημονιακός" τάχα ανασχηματισμός με εκπλήξεις, ο οποίος κιόλας θα είναι ανασχηματισμός εκλογών. Αέρας κοπανιστός. Αυτός ο ανασχηματισμός είναι ο εκλογικός. Το μπαμ γίνεται τώρα, για να ξεσπάσουν και όλοι με την υπουργοποίηση Κουβέλη, και σε ανύποπτο χρόνο, θα προκηρυχθούν οι εκλογές. Αιφνίδια. Χωρίς κανείς να το περιμένει. Για το ξάφνιασμα. Με την πίεση των Ευρωπαίων. Στην τάχα καθαρή έξοδο που δεν γίνεται να υπάρξει. Εκεί που ξανά ο Αλέξης θα υποδυθεί τον ήρωα που μάχεται τους κακούς Ευρωπαίους γιατί δεν τον αφήνουν να βγει από το πρόγραμμα, ενώ ο ίδιος τα έχει κάνει μαντάρα. Και είναι άλλη μία επικοινωνιακή παγίδα που στήνει για ολόκληρη την αντιπολίτευση. Εκείνος θα ισχυρίζεται ότι οι κακοί Ευρωπαίοι δεν τον αφήνουν, η Αντιπολίτευση θα λέει το αντίθετο, ότι δηλαδή η χώρα είναι ανέτοιμη να φύγει από το πρόγραμμα, κι ακριβώς σε εκείνο το σημείο, ο Αλέξης θα κάνει εκλογές, με το αφήγημα του επαναστάτη, απέναντι στους "Ευρώπη και ευρώ πάση θυσία". Και με το επαναλαμβανόμενο δίλημμα: "Με την Ελλάδα, ή με τη Μέρκελ;" Hasta la Victoria Siempre και καλά 40...
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.