θ

Translate

2 Μαρτίου 2018

Μας έρχονται ζαλισμένα τα μεμέτια: Aτελείωτες οι σημερινές φάπες των Κούρδων – Ωρα να μιλήσουν και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Μας έρχονται ζαλισμένα τα μεμέτια από τις συνεχόμενες «φάπες» σήμερα. Οι κούρδοι των YPG αναφέρουν ότι έπληξαν τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο Cobra που πετούσε πάνω από τη πόλη Rajo στο Afrin. Επίσημα οι Τούρκοι δέχονται μόνο για σήμερα πέντε απώλειες και 7 τραυματίες. Ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ, Χ.Ακάρ, επιθέωρησε πάλι τις δυνάμεις στην περιοχή (βίντεο παρακάτω). Κάνει ότι μπορεί για να εμψυχώσει….

Η φωτογραφία με το ελικόπτερο να μεταφέρει τραυματίες Τούρκους και από κάτω να βρίσκεται ασθενοφόρο απεικονίζει την σημερινή πραγματικότητα. 
Τ-129 ΑΤΑΚ βομβάρδιζαν συνεχώς αλλά η ουσία είναι πως οι Τούρκοι μπήκαν στην 41 ημέρα επιχειρήσεων στην Αφρίν.
Οι Κούρδοι YPG σκότωσαν σε ενέδρα Toύρκους στο  Raco. Ταυτόχρονα αποδέσμευσαν βίντεο από τις μάχες εναντίον του τουρκικού Στρατού σε Alibiska, Rajo. Με χρήση αντιαρματικών κατέστρεψαν δύο τουρκικά τεθωρακισμένα.
Οι Κούρδοι αναφέρουν πως σκότωσαν τον Διοικητή των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων στην Αφρίν.
Σκληρές μάχες διεξήχθησαν γύρω από το χωριό Omera στην περιοχή Shera της Αφρίν.
Οι Κούρδοι αναφέρουν πως υπάρχουν και 19 Τούρκοι τραυματίες. ΔΗμοσιεύουν την λίστα την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.
 Κούρδοι Συρίας: Δεν φεύγει κανείς από την Εφρίν – Θα πολεμήσουμε τους Τούρκους μέχρι τέλος
Ένας εκπρόσωπος των Κούρδων της Συρίας, Γαρίμπ Χουσό, μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik για την τουρκική επίθεση και την κουρδική αντίσταση.
«Παρά την ισχύ και τον στρατιωτικό εξοπλισμό που διαθέτει η Τουρκία, ήδη έχουν περάσει 40 ημέρες με τους Κούρδους και το YPG να μην τα βάζουν κάτω, να συνεχίζουν να μάχονται και να μην επιτρέπουν στις τουρκικές δυνάμεις να προωθηθούν στο κέντρο (σ.σ. στην πόλη της Εφρίν). Η Εφρίν προβάλλει μεγάλη αντίσταση. Η Γιουγκοσλαβία κατάφερε να αντισταθεί μόνο μερικές ημέρες απέναντι στο ΝΑΤΟ. Ο ίδιος στρατιωτικός εξοπλισμός χρησιμοποιείται τώρα ενάντια στους Κούρδους στην Εφρίν», δήλωσε ο Χουσό.
«Για την Τουρκία η Εφρίν δεν είναι παρά ένα μικρό χωριό. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την επιχείρισή της μέχρι τώρα… Το πνεύμα της αντίστασης στην Εφρίν είναι παρόμοιο με εκείνο στην Κόμπανι», πρόσθεσε.
Ο ίδιος τόνισε ακόμα ότι «η Τουρκία επιχειρεί σε συντονισμό με τρομοκρατικές οργανώσεις, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Ένωσαν τις δυνάμεις τους και επιτίθενται καταλαμβάνοντας συριακά εδάφη. Τώρα ο καθένας μπορεί να δει τουρκικές σημαίες να κυματίζουν ολόγυρα στην Εφρίν. Αυτό λέγεται κατοχή».
«Η Τουρκία συνεχώς στέλνει νέες ενισχύσεις και ειδικές δυνάμεις στην Εφρίν και συλλέγουν ανθρώπους από διάφορες περιοχές. Θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία».
Ο Χουσό κατέληξε λέγοντας ότι ο λαός της Εφρίν δεν έχει πουθενά να διαφύγει και οι μόνες του επιλογές είναι κρυφτεί και να πολεμήσει μέχρι το τέλος.
Σε αποσάθρωση ο τουρκικός στρατός – Στέλνουν την Αστυνομία να πολεμήσει τους Κούρδους στην Εφρίν
Την Πέμπτη το τουρκικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι θα στείλει στο μέτωπο της Εφρίν «ειδικές αστυνομικές δυνάμεις» και χωροφύλακες, για να συμμετάσχουν στην επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», όπως ονομάζεται η τουρκική επίθεση.
Και είναι εύλογο το ερώτημα:
Η Τουρκία δεν έχει ειδικές δυνάμεις στον στρατό της και «επιστρατεύει» τις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας για να συμμετάσχουν σε στρατιωτική επιχείρηση;
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Yeni Safak, οι Τούρκοι αστυνομικοί θα πραγματοποιούν επιχειρήσεις εξουδετέρωσης εκρηκτικών και απομάκρυνσης ναρκών (ο τουρκικός στρατός δεν έχει τέτοιες μονάδες;) και θα αναλάβουν τη νυχτερινή φύλαξη από αιφνιδιαστικές επιθέσεις Κούρδων μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).
Επιπλέον οι Τούρκοι αστυνομικοί θα λάβουν μέρος και σε μάχες.
Λέγεται ότι οι ίδιες μονάδες της Αστυνομίας χρησιμοποιήθηκαν για να καταπνίξουν την κουρδική εξέγερση του 2016 στις πόλεις Σιλώπη, Ιντίλ, Γιουκσέκοβα, Νουσαϊμπίν και Σιρνάκ, της νοτιοανατολικής Τουρκίας (τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν).






.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.