θ

Translate

31 Ιανουαρίου 2018

Εγιναν λαγοί οι Τούρκοι από Ιντλίμπ: Αρχισαν να τρέχουν – Ξήλωσαν εθνόσημα και διακριτικά μονάδας – Κάλεσε τον κολλητό του Οτσαλάν ο Πούτιν!

Εγιναν λαγοί! Απίστευτες είναι οι νέες εικόνες που έρχονται από τη Συρία μετά τον βομβαρδισμό της τουρκικής στρατιωτικής φάλαγγας. Οι Τούρκοι οι οποίοι έχουν πολύ μεγαλύτερες απώλειες από αυτές που δηλώνουν επίσημα έκαναν αναστροφή πέρασαν το συνοριακό πέρασμα Bab al-Hawa και οπισθοχώρησαν στην ασφάλεια της χώρας τους!

Και οι άντρες του συριακού Στρατού ξέσπασαν στα γέλια λέγοντας «Θέλουν να πάρουν την Αφρίν αλλά δεν μπορούν νε περάσουν από ένα όχι και τόσο φιλικό έδαφος;»
Hδη κυκλοφορούν φωτογραφίες από κότες καθώς οι άνανδροι Τούρκοι έπληξαν ιρναικό πρακτορείο ειδήσεων
Το τηλεοπτικό συνεργείο του ιρανικού Press TV δέχθηκε επίθεση από τουρκικό στρατό στο Rajo κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα.
Οι δημοσιογράφοι του τραυματίστηκαν ελαφρά. Προφανώς αντίποινα για το κάζο στην Ιντλίμπ
To συνεργείο δέχθηκε επίθεση ενώ προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά του στη βόρεια Συρία και την περιοχή του Αφρίν, καλύπτοντας τις συγκρούσεις στην περιοχή, μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των Κούρδων του YPG.
Kαι το πιο σημαντικό που ομολογούν συριακός Στρατός και Κούρδοι:
Οι Τούρκοι στρατιώτες ξήλωσαν το εθνόσημο τους και το σήμα των μονάδων τους και φορούν πλέον το σήμα του FSA!
Ετσι όποιος σκοτώνεται πηγαίνει αυτόματα στις απώλειες του FSA και όχι του τουρκικού Στρατού!
Oπως θα δείτε και στις εικόνες παρακάτω ο Διοικητής του Β’ Σώματος Στρατού της Τουρκίας,  İsmail Temel, πήγε στο Βουνό Barsaya το οποίο απελευθερώθηκε πρόσφατα από το YPG. Oι Τούρκοι στρατιώτες με σήματα FSA…
Πριν λίγο με ανακοίνωση του ο τουρκικός Στρατός αναφέρει πως δέχτηκε επίθεση τρομοκρατών Κούρδων στο Ινλίμπ.
Ζαλίστηκαν εντελώς οι Τούρκοι και δεν ξέρουν τι λένε. Τεράστια ταπείνωση.
Πέρασαν Ιράν-Ρωσία-Συρία για …Ελλάδα που δεν έχει κόκκινες γραμμές!
Ζώνουν τα φίδια πλέον τον Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει από χτες στη Συρία και πέφτουν βόμβες κατά Τούρκων.
Τέσσερα περιστατικά που έχουν διαδραματίσει ρόλο:
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου για την εθνική συμφιλίωση στη Συρία, μπλοκαρίστηκε η συμμετοχή της αντιπολίτευσης. Τους…κλείσανε στο αεροδρόμιο.
Επιδρομή στην αγορά Ariha στο Ιντλίμπ. Χτυπήθηκαν πολλοί φίλα προσκείμενοι στην Αγκυρα ισλαμιστές.
Βομβαρδισμός της τουρκικής στρατιωτικής φάλαγγας.
Τέλος, ο Β.Πούτιν προσκάλεσε τον Mihrak Ural, δεξί χέρι του Άσαντ, υπαρχηγό του Οτσαλάν στο Σότσι.. Κατηγορείται για πολλές επιθέσεις μέσα στην Τουρκία με πάνω από 50 νεκρούς.
Πριν λίγο είχαμε διάβημα της Τουρκίας στην Μόσχα.
Άσαντ και Πούτιν αποφάσισαν επιτέλους  με την χρήση πυκνών πυρών πυροβολικού και αεροσκαφών να «κόψουν» τον δρόμο στον Ερντογάν.
Τουρκική φάλαγγα που κινούνταν προς τα βορειοδυτικά του Abu Dhuhra και το Χαλέπι έχοντας αεροπορική προστασία από μαχητικά  F-16 ήρθε αντιμέτωπη με 5 ρωσικά αεροσκάφη Su-30 τα οποία ανάγκασαν τα τουρκικά να εξαφανιστούν προς το τουρκικό ΕΕΧ.
Σήμερα επίσης ο Ρώσος πρόεδρος από το Σότσι «κόβει τον βήχα» σε όλους και ειδικά στον Ερντογάν δηλώνοντας ότι  «μόνο ο λαός της Συρίας μπορεί να καθορίσει το μέλλον της χώρας».
Οι εικόνες-Βίντεο που σόκαραν τον Ρ.Τ.Ερντογάν




Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε αυτό το μήνυμα προς τον συριακό λαό στο συνέδριο, το οποίο ανοίγει επίσημα τις εργασίες του στο  ρωσικό θέρετρο του Σότσι.
Από χθες όμως έχουμε μια άκρως περίπλοκη κατάσταση από την δράση του συριακού πυροβολικού κατά τουρκικής φάλαγγας.
Τουρκική φάλαγγα αποτελούμενη από 20 άρματα μάχης, 30 ΤΟΜΑ IFV και 70 ΤΟΜΠ μαζί με  φορτηγά και συνοδεία μεγάλου αριθμού μαχητών και ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης HTS Αλ Νούσρα προσπάθησαν να προωθηθούν στο νότιο Χαλέπι περιοχή Al-Eiss.
Συριακά αυτοκινούμενα πυροβόλα έριξαν 30 βολές πυροβολικού κατά την άφιξη στην τουρκικής φάλαγγας στο νοτιοδυτικό Χαλέπι χθες προκαλώντας τον απόλυτο πανικό σε Τούρκους αξιωματικούς και στρατιώτες.
Η στρατιωτική φάλαγγα του τουρκικού στρατού αποτελούμενη από τεθωρακισμένα οχήματα δέχθηκε πυρά καθώς βρισκόταν στη διαδρομή προς τη στρατηγική περιοχή Tal Al-Eis τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.
Τα συριακά βλήματα πυροβολικού του Συριακού Στρατού έπεσαν μέσα και γύρω από την πόλη του Qammari λίγο πριν περάσουν οι τουρκικές δυνάμεις.
Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι ο φραγμός πυροβολικού ήταν το αποτέλεσμα μιας κακής επικοινωνίας μεταξύ της Δαμασκού και  Άγκυρας κατά τη συμφωνημένη ώρα επιτρεπόμενης διέλευσης  των τουρκικών δυνάμεων γύρω από την  Tal Al-Eis.
Φήμες αναφέρουν ότι ο συριακός στρατός πέρασε τους Τούρκους για ….τζιχαντιστές και συγκεκριμένα ως μέλη της ομάδας  Ha’yat Tahrir al-Sham (πρώην Jabhat al-Nusra).
Ωστόσο, αυτή η εκδοχή των γεγονότων δεν μπορεί να γίνει πιστευτή. 
Οι κουρδικές  δυνάμεις  προσπαθούν την ίδια στιγμή να αποτρέψουν την  θανατηφόρα τουρκική επίθεση στο συριακό Κουρδιστάν (Rojava) στη βόρεια Συρία και βρίσκονται στην δύσκολη θέση, για αυτό ζήτησαν επίσημα  βοήθεια από τη συριακή κυβέρνηση «ξεχνώντας» ακόμη και την αυτονομία.
Η  κουρδική διοίκηση  παροτρύνει συνεχώς τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ να προστατεύσουν τον κουρδικό θύλακα της Αφρίν, τον οποίο οι τουρκικές δυνάμεις σφυροκοπούν ανελέητα και να τους βοηθήσει  άμεσα.
Έτσι λογικά πολύ σύντομα, ο δρόμος του Ερντογάν στην Συρία θα μετατραπεί από τους Σύρους και Αμερικανούς που δεν αποχωρούν από την Ιεράπολη στο «δρόμο με τις Λεύκες» της γνωστής ομώνυμης ταινίας θρίλερ.
Ολα τα μάτια προς Αφρίν. Και νέες ενισχύσεις στέλνουν οι Τούρκοι

















.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.