Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επίσημο περιοδικό του Καναδικού
Ιατρικού Συλλόγου δείχνει ότι η κατανάλωση οσπρίων –φασόλια, ρεβίθια,
φακές, αρακάς– μπορεί να μειώσει την «κακή» (LDL) χοληστερόλη.
Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση 26 τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών για
να εκτιμηθεί η επίδραση της διαιτητικής πρόσληψης σε όσπρια για την εγκαθίδρυση θεραπευτικών λιπιδικών στόχων με στόχο τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι η κατανάλωση μιας μέτριας δοσολογίας 130 g/ημέρα σε όσπρια οδηγεί σε μείωση της LDL χοληστερίνη.
medicalland.gr
Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση 26 τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών για
να εκτιμηθεί η επίδραση της διαιτητικής πρόσληψης σε όσπρια για την εγκαθίδρυση θεραπευτικών λιπιδικών στόχων με στόχο τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι η κατανάλωση μιας μέτριας δοσολογίας 130 g/ημέρα σε όσπρια οδηγεί σε μείωση της LDL χοληστερίνη.
medicalland.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου