θ

Translate

15 Δεκεμβρίου 2017

Οι 808 αρχαίες Ελληνικές λέξεις στη νήσο του Πάσχα

Έλληνες πήγαν στη νήσο του Πάσχα 
Όταν εξιστορούν το παρελθόν τους, οι ντόπιοι κάτοικοι (ανάμεσά τους και λευκοί) της νήσου του Πάσχα επιβεβαιώνουν ότι ήταν απόγονοι του θεού Ήλα-Τίκι και του Ρόγγου . Το δεύτερο όνομα «Ρόγγου» παραπέμπει στον Ρα=Βασιλέα Γου ή Γύη.
Ο Γύης, ήταν τοποθετημένος φρουρός στο νησί από τον Δία για να φυλάει τον εξόριστο Κρόνο
και τους συμμάχους του (Θεογονία 807-819). Το συγκεκριμένο νησί, έγινε η φυλακή
των Τιτάνων λόγω του ότι ήταν και είναι ένα από τα πιο απομονωμένα νησιά στον κόσμο.
Τα περίφημα και πασίγνωστα γιγαντιαία αγάλματα «Μοάι», έχουν το όνομα «Μάτε Κίτε Ράνη». Η ονομασία αυτή μεταφράζετε ως «μάτια κοιτούν ουρανό», εξάλλου το βλέμμα των αγαλμάτων κοιτά προς τον ουρανό. Ο Γερμανός καθηγητής Γλωσσολογίας κ. Nors S. Josephson, μετά από οκτάχρονη έρευνα συνόψισε τα πορίσματά του στο αγγλόγλωσσο βιβλίο Greek Linguistic Elements in The Polynesian. Εκεί υπάρχουν 808 αρχαίες Ελληνικές λέξεις, που οι ρίζες τους υπάρχουν στις Πολυνησιακές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και του Νησιού του Πάσχα. Πολυετής έρευνα του Aμερικανού καθηγητή Nορς Σίγκουρντ Γιόζεφσον καταδεικνύει τα αρχαία ελληνικά και κυρίως λέξεις από τον πολιτισμό των αρχαίων Kυκλάδων και της Kύπρου, έχουν «περάσει» στην πολυνησιακή διάλεκτο και ειδικά στο ιδίωμα της Nήσου του Πάσχα.
«Mεγάλη εντύπωση μου έκανε το γεγονός λέει ο καθηγητής ότι στη Nήσο του Πάσχα υπάρχει ένα μνημείο ιστορικό, που το λένε Ahu Te-pito-te kura. Είναι ένας στρογγυλός ομφάλιος λίθος, που κατασκεύασαν για να τιμήσουν τον τόπο καταγωγής τους, τον Oμφαλό της Γης όπως είχαν στο μυαλό τους την Eλλάδα», λέει ο Nορς Γιόζεφσον.
Σχόλιο. O ομφαλός του κόσμου όπως ξέρουμε είναι στους Δελφούς. Εκεί συναντήθηκαν οι δυο αετοί που έστειλε ο Δίας να κάνουν το γύρο της γης. Ο αντίποδας είναι στην νήσο του Πάσχα. Το έχουν βλέπετε διατηρήσει οι κάτοικοι του νησιού και λένε ότι κατάγονται από το μέρος του ομφαλού της γης δηλ. την Ελλάδα . Κάτω ο ομφαλός της νήσου του Πάσχα ο ομφαλός στους Δελφούς και ένα άγαλμα .
Panagiotis Darivas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.