θ

Translate

30 Οκτωβρίου 2017

Το «μπαλάκι» στο λαό: Το ΝΑΤΟ κατασκευάζει δύο νέες βάσεις στα Βαλκάνια – Πάμε σε δημοψήφισμα και ένταξη άρον-άρον της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία

Η  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ 
Ένα περίεργο παιχνίδι ξεκίνησε από πλευράς ΗΠΑ, ειδικά από την στιγμή της ανακήρυξης της  αυτονομίας  της Καταλονίας, με δηλώσεις του Αμερικανού ΥΦΕΞ για την «αμφιλεγόμενη» στάση της Σερβίας που ισορροπεί ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία, την ενεργοποίηση  της άμεσης λύσης του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ ,  αποκαλύπτοντας το τεράστιο παιχνίδι που διαδραματίζεται στην περιοχή μας.
Πρόκειται για φόβους των ΗΠΑ για
απόσχιση πολλών περιοχών στην βαλκανική χερσόνησο  και φθάνει μέχρι το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και την εσπευσμένη είσοδο της χώρας  στην συμμαχία.  

Είναι αλήθεια ότι οι ΗΠΑ «πιέζουν» την σκοπιανή και την ελληνική πλευρά να καταλήξουν το συντομότερο δυνατό σε μια αποδεκτή λύση για να ξεκινήσει η διαδικασία αποδοχής εισόδου της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, πριν έχουμε καμία νέα «ένοπλη εξέγερση» με «ρωσικό δάκτυλο».

Αυτό φοβάται η Ουάσιγκτον με σαφήνεια και πληροφορίες για ρωσική δράση στην περιοχή και σε  χώρες όπως  ΠΓΔΜ-Βουλγαρία-Σερβία και φυσικά στην σερβική δημοκρατία της Βοσνίας, ειδικά μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ισπανία .
Το ΝΑΤΟ συγχρόνως,  επανεξετάζοντας τη δομή διοίκησής του από τους υπουργούς άμυνας στη συνάντησή τους τον Νοέμβριο, αποκαλύπτει και κάτι άλλο σχετικά με την «επέκταση του» στην περιοχή μας.
«Η  συμμαχία θα κατασκευάσει δύο νέες βάσεις στα Βαλκάνια αυτό είναι αλήθεια», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία, όταν ο Στόλτενμπεργκ επισκέφτηκε την έδρα της πολυεθνικής ταξιαρχία στην Κραϊόβα, το Reuters ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να δημιουργήσει δύο νέες βάσεις αλλά και να  μετακινήσει  στρατεύματα κοντά στην Μαύρη Θάλασσα , για να ελέγξει τις ρωσικές κινήσεις .
Όλα αυτά προϋποθέτουν πως η περιοχή θα ανήκει την ΕΕ και φυσικά όλες οι χώρες θα προσχωρήσουν στην συμμαχία , ανακόπτοντας τις ρωσικές δράσεις στην περιοχή.
Γι αυτό και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι και  πάλι πολύ ψηλά στην ατζέντα των ΗΠΑ.   
O σκοπιανός τύπος αναφέρει χθες σε πρωτοσέλιδο άρθρο του  τις δηλώσεις του Έλληνα προέδρου της δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου σε σχέση με την  ονομασία, που αποτελούν ενδεικτικού του «εκρηκτικού κλίματος» που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα βόρεια σύνορα μας.
«Οι αλυτρωτικές τάσεις μεταβάλλουν σε πυριτιδαποθήκη τα Βαλκάνια απειλώντας ολόκληρη την Ευρώπη»,  δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος έχοντας σαφώς απόλυτο δίκιο ειδικά μετά τις εξελίξεις στην Καταλονία .

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, δήλωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των χωρών των Βαλκανίων, αλλά ειδικά  για την ΠΓΔΜ  τονίζεται  ότι πρέπει να σεβαστεί το ευρωπαϊκό δίκαιο.
« Όταν έχεις μια χώρα που όχι μόνο παραποιεί την ιστορία, αλλά εμφανίζεται με ένα όνομα που δεν τις ανήκει, αυτό εκφράζει αλυτρωτικές τάσεις. Αυτό αμφισβητεί ουσιαστικά το status quo των συνόρων στα Βαλκάνια, κυρίως αυτών με την Ελλάδα. Να θυμάστε ότι το ευρωπαϊκό δίκαιο αποκλείει κάθε είδους αλλαγή των συνόρων και αρνείται ακόμη και με έμμεσο τρόπο, τον  αλυτρωτισμό που αποτελεί πράξη που  παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, και, συνεπώς,  υπονομεύει την ευρωπαϊκή προοπτική»,  είπε ο ίδιος .στο  επίσημο δείπνο στην Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης.
Στο επίπεδο όμως της κυβέρνησης έχουμε διαφωνίες που απειλούν  και την  ύπαρξη της ίδιας της κυβέρνησης .
Ο  υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος, έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος είπε νωρίτερα ότι η Ελλάδα επιθυμεί μια πιθανή λύση με ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού γεγονός που αποδεικνύει ότι ευρισκόμαστε σε αρκετά προχωρημένο στάδιο στο ζήτημα της ονομασίας και του «εσπευσμένου κλεισίματος» του θέματος της ονομασίας .
.
Ο Καμμένος από την Θες/νίκη  είπε ότι «φαίνεται να προσεγγίζουμε την λύση του ονόματος» ,αλλά ότι το κόμμα του δεν θα αποδεχθεί ένα σύνθετο όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

«Θέλω να διευκρινίσω, όχι ως υπουργός Άμυνας και μέλος της κυβέρνησης, αλλά και ως πρόεδρος των Ανεξαρτήτων  Ελλήνων, ότι ποτέ δεν θα δεχθούμε  τον ελληνικό όρο «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε λύση που θα προταθεί και δεν θα αποσπάσουν  την συγκατάθεση μας.
Κάθε τέτοια λύση,  εκτός από την ομόφωνη απόφαση των κομμάτων, θα πρέπει να είναι  αποτέλεσμα δημοψηφίσματος, όπου ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει», είπε ο Πάνος Καμμένος.
Ο  υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην τελευταία συνέντευξη Τύπου είπε ότι στο ζήτημα τις ονομασίας  υπάρχουν τέσσερις προτάσεις , στις οποίες υπάρχει η χρήσης του όρου «Μακεδονία»,  κάτι όμως που δεν γίνεται αποδεκτό από το κόμμα του κ.Καμένου .
«Πιστεύω ότι στους πρώτους 6 μήνες του 2018 θα πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα αυτό. Εάν δεν επιλυθεί θα υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες. Εάν επιλυθεί χρειάζονται  3-4 μήνες για υποβληθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στον ΟΗΕ, πράγμα που σημαίνει ότι θα φθάσουμε στα τέλη του 2018», δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι  το 2019 είναι έτος εκλογών και στις δύο χώρες και δύσκολο να ανοίξει κανείς το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο πρώην επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των Σκοπίων στην Αθήνα, Λιούπτσο Αρσόφσκι,  μιλώντας στην TV24 είπε ότι οι συζητήσεις μέχρι στιγμής ξεκινούν από το πλαίσιο των συμφωνιών με την Ελλάδα, δηλαδή στο  ζήτημα της ονομασίας και μόνο.
Ωστόσο ο Καμμένος στις δηλώσεις του είπε ότι ο αγώνας για την μη χρήση του όρου «Μακεδονία» αποσκοπεί στον κίνδυνο της ταυτότητας της Μακεδονίας  μας .
«Μία και μόνο είναι η Μακεδονία, η ελληνική Μακεδονία ανέκαθεν, η οποία  ειδικά τα τελευταία χρόνια έγινε στόχος της σλαβικής απειλής. Ο στόχος δεν είναι μόνο το όνομα, αλλά και η εδαφική ακεραιότητα και το χειρότερο η σλαβοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας, δηλαδή του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.
Εμπειρογνώμονες στο θέμα της ονομασίας, επισημαίνουν ότι η έλλειψη μια σαφής θέσης από την ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα του ονόματος, θα δυσκολέψει στο να βρεθεί μια τελική λύση .
Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και πάλι μέσα στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης φέρεται να υπάρχει διαφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με τον υπουργό άμυνας να θέλει την απόφαση για την σύνθετη ονομασία  να έχει,  είτε διακομματική συμμετοχή , είτε να γίνει μέσω δημοψηφίσματος.
Ο ελληνικός λαός όμως έχει «μιλήσει»  πριν πολλά χρόνια για το θέμα αυτό εκφράζοντας την πλήρη και ολοκληρωτική αντίθεση του  σε οποιαδήποτε χρήση του ονόματος «Μακεδονία» με οποιοδήποτε τρόπο, το θέμα θα τον λάβουν υπόψιν ή θα κάνουν πάλι ότι τους ‘πουν » ;
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.