θ

Translate

30 Οκτωβρίου 2017

Μάχες Αντιεξουσιαστών-εθνικιστών – 10 Αντιεξουσιαστές την έπεσαν σε ποδηλάτη που φορούσε μπλούζα με τη φράση «Μολών Λαβέ» – Ακολούθησε συμπλοκή (Βιντεο και Φωτος))

Επίθεση ενάντια σε ποδηλάτη που φορούσε μπλούζα με τη φράση «Μολών Λαβέ» πραγματοποιήσαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην Καμάρα.
Οι αντιεξουσιαστές οι οποίοι βρέθηκαν στο ύψος της Παναγίας Δέξιας για να πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση στη συγκέντρωση των εθνικιστών και ζηλωτών έξω από το θέατρο Αυλαία, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία ανθρώπου που φορά ρούχα με εθνικιστικά
σύμβολα, όπως τα θεωρούν, και συγκεκριμένα μπλούζα που έγραφε «Μολών Λαβέ»,του την έπεσαν, δόθηκε μάχη και τελικά τον ξεγύμνωσαν.

Περίπου 80 αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα ενάντια στη διαμαρτυρία που διοργάνωσαν μέλη εθνικιστικών οργανώσεων στις 19.30 κατά της παράστασης «Εκκλησιάζοντες» στο θέατρο Αυλαία.
Στο σημείο συγκεντρώθηκαν περίπου 50 άτομα τα οποία κρατώντας σημαίες φώναζαν συνθήματα υπέρ της Θρησκείας και κατά των ηθοποιών που συμμετέχουν στη παράσταση.

.
Σε κλεφτοπόλεμο μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετατράπηκε η προσπάθεια των διαδηλωτών να πλησιάσουν την πλατεία της ΧΑΝΘ εκεί όπου συγκεντρώθηκαν εθνικιστές και ζηλωτές χριστιανοί για να διαμαρτυρηθούν για το ανέβασμα της παράστασης «Εκκλησιάζοντες» στο θέατρο Αυλαία την οποία θεωρούν προσβλητική.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσαν την αντισυγκέντρωση που οργάνωσαν αντιεξουσιαστές στην Καμάρα έστηναν συνεχώς μπλόκα στους αντιεξουσιστές για να μην πλησιάσουν στο χώρο συγκέντρωσης.
Έτσι οι διαδηλωτές αποφάσισαν να κάνουν πορεία σε διάφορους δρόμους της πόλης επιχειρώντας να προσεγγίσουν την πλατεία ΧΑΝΘ από διάφορα σημεία


.
Η Μαρία Λαφτσίδου σκηνοθέτης και συγγραφέας της παράστασης δήλωσε ότι «η παράσταση μας θα συνεχιστεί κανονικά.
Δεν προσβάλουμε το θρησκευτικό συναίσθημα ούτε την Ορθοδοξία. Η παράσταση έχει να κάνει με εκκλησιαστικά σκάνδαλα.
Αυτό που δείχνουμε έχει να κάνει με ένα κομμάτι του κλήρου και τίποτα παραπάνω.  Θα συνεχίσουμε κανονικά και το ελεύθερο Θέατρο Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να κατεβάσει παράσταση “Εκκλησιάζοντες”».
.
 seleo.gr,thessnews.gr
.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.