θ

Translate

10.9.17

O τυφώνας Ίρμα έφτασε στη Φλόριντα και άρχισε να την ισοπεδώνει -Τα πρώτα βίντεο συγκλονίζουν – Εχει μεγαλύτερο μέγεθος από την Ελλάδα!

Ξεκίνησε η άγρια επίθεση της Ίρμα στη Φλόριντα, αφού ενισχύθηκε πάλι ανεβαίνοντας κατηγορία.
Η στιγμή που έτρεμε η πολιτεία της Φλόριντα τα τελευταία 24ωρα, έφτασε, καθώς ο τυφώνας Ιρμα άρχισε να σφυροκοπά την πολιτεία.
Πραγματικά τεράστιος είναι ο κυκλώνας Ίρμα, ο οποίος μοιάζει να έχει το μέγεθος πολλών Ευρωπαϊκών χωρών μαζί. Η εικόνα που δείχνει το μέγεθος του φονικού κυκλώνα είναι απλά σοκαριστική.

Το «μάτι» του τυφώνα, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του από την Καραϊβική σκορπώντας τον θάνατο και καταστροφές, έφτασε πλέον στα νότια νησιά της Φλόριντα. Πριν πλήξει την πολιτεία, η Ιρμα ισχυροποιήθηκε εκ νέου, καθώς είναι και πάλι κατηγορίας 4.
Ο τυφώνας αναμένεται να σφυροκοπήσει τα νησιά Κις με ανέμους η ταχύτητα των οποίων φτάνει τα 209 χλμ/ την ώρα, πριν κινηθεί βορειοδυτικά. Περισσότεροι από 6,3 εκατ. κάτοικοι της Φλόριντα έχουν λάβει οδηγία να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, με την προειδοποίηση ότι ο τυφώνας απειλεί τη ζωή όσων βρεθούν στο διάβα του.
Τις τελευταίες ώρες ήταν ήδη αισθητό το τι θα ακολουθήσει. Οι ισχυροί άνεμοι σάρωναν τη Φλόριντα, ενώ περισσότερα από 400.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με το BBC.
Τα πρώτα βίντεο από τη Φλόριντα συγκλονίζουν με τις συνθήκες που επικρατούν ήδη εκεί:
Τεράστιο το μέγεθος του τυφώνα
Ένας χάρτης προσαρμοσμένος στον ευρωπαϊκό χάρτη, αναδεικνύει το μέγεθος του τυφώνα Ίρμα, ο οποίος, αν και υποβαθμισμένος στο επίπεδο 3, ετοιμάζεται να πλήξει με σφοδρότητα τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όπως φαίνεται στον χάρτη, ο ίδιος τυφώνας, αν εκδηλωνόταν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, θα καταλάμβανε μία έκταση όσο η Κεντρική Ευρώπη και σίγουραμ, μεγαλύτερη από την Ελλάδα και την Ιταλία μαζί!
Ο τυφώνας Ίρμα συνεχίζει την καταστροφική του πορεία προς τη χερσόνησο της Φλόριντα, ενώ σαρώνει την Κούβα. Έχει αφήσει πίσω του τουλάχιστον 25 νεκρούς στην Καραϊβική και καταστροφές ανυπολόγιστη αξίας.
Δείτε τον προσαρμοσμένο χάρτη…


Τα «αγριεμένα» κύματα «καταπίνουν» έναν άνδρα
Ωστόσο, φαίνεται πως ένας άνδρας δεν κατάλαβε το πόσο επικίνδυνος είναι ο τυφώνας Ίρμα και θέλησε να απαθανατίσει με το κινητό του τη μανία των κυμάτων που χτυπούν τις ακτές του Key West.
Όπως βλέπετε στο βίντεο που κατέγραψε webcam, είναι πάνω σε στηθαίο να τραβάει φωτογραφία ή βίντεο με το κινητό του, θέλοντας να απαθανατίσει τα λυσσαλέα κύματα.
Όμως η φουρτουνιασμένη θάλασσα δεν τον άφησε. Ένα γιγάντιο κύμα τον πετά κάτω. Εκείνος, αφού γλίτωσε από θαύμα, σηκώθηκε και απομακρύνθηκε ατάραχος.


 

.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.