Μια νέα κινεζική μελέτη
αποκάλυψε μια ανησυχητική σύνδεση μεταξύ της ασπαρτάμης, ενός συνήθως
χρησιμοποιούμενου τεχνητού γλυκαντικού, και του γλοιοβλαστώματος, της
πιο επιθετικής μορφής καρκίνου του εγκεφάλου.
Οι επιστήμονες διερεύνησαν πώς η ασπαρτάμη επηρεάζει τα βακτήρια του
εντέρου σε ποντίκια και πώς αυτές οι αλλαγές μπορούν να συμβάλουν στην
ανάπτυξη όγκων.

Παχυσαρκία, Πάρκινσον και HIV
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η υψηλή πρόσληψη ασπαρτάμης μείωσε τη συγκέντρωση των βακτηρίων Rikenellaceae, κάτι που έχει προηγουμένως συνδεθεί με προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία, η νόσος Πάρκινσον και ο HIV.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η υψηλή πρόσληψη ασπαρτάμης μείωσε τη συγκέντρωση των βακτηρίων Rikenellaceae, κάτι που έχει προηγουμένως συνδεθεί με προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία, η νόσος Πάρκινσον και ο HIV.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η κατανάλωση ασπαρτάμης
επηρεάζει τη γονιδιακή ρύθμιση στα γλοιοβλαστώματα, υποδηλώνοντας μια
πολύπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ της διατροφής, της εντερικής χλωρίδας και
της ανάπτυξης καρκίνου.
Η ασπαρτάμη είναι 200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και
χρησιμοποιείται κυρίως σε ποτά διαίτης. Είναι ένα έκδοχο εγκεκριμένο από
την Ευρωπαϊκή Ένωση με αριθμό E951.
[Ίδρυμα Υγείας Dr. Rath]
πηγη korakas
μονταζ teo
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου