Σήμερα θέλουμε γλυκό με σιρόπι και να γεμίσει το σπίτι με όμορφες μυρωδιές!
Τι χρειαζόμαστε:
Ξέρουμε ότι η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν παίρνουμε λίγη με ένα κουτάλι και δεν πέφτει από αυτό. Πρέπει να ανακατευτεί καλά η μαρέγκα με το μίγμα γιατί αλλιώς μένουν άσπρα σημαδάκια στο γλυκό μετά το ψήσιμο. Αν η μαρέγκα σας έχει νερουλιάσει λίγο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε δεν πειράζει συμβαίνει συνήθως, ρίξτε όλο το υλικό στο μίγμα.
Αν δεν τραβήξει αμέσως το σιρόπι μην τρομάξετε απλά δώστε του το χρόνο του.
Αν βαριέστε να κάνετε αυτή τη διαδικασία ρίξτε απλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα
pasmina.gr
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο
- 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 3 βανίλιες
- 4 αυγά
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- φλούδα από ένα λεμόνι
- Αρχικά τακτοποιούμε τα υλικά μας, δηλαδή, σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγά, σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι το μπεικιν και τις βανίλιες και σε άλλο ένα μπολ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο.
- Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
- Έπειτα χτυπάμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη με το μίξερ προσθέτουμε το γιαούρτι, τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα και μετά προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπεικιν και τις βανίλιες.
- Τέλος ρίχνουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα μας μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά πλήρως.
- Λαδώνουμε λίγο το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο πάνω κάτω για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα το φούρνο.
- Για το σιρόπι τώρα βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα και στην πρώτη βράση το αφήνουμε για 5′ και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το τρυπάμε σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα για να τραβήξει τα υγρά και το σιροπιάζουμε κατά μήκος με τη σειρά χωρίς να αφήνουμε ασιρόπιαστα σημεία.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλυκό αυτό συνοδεύεται τέλεια με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια.Ξέρουμε ότι η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν παίρνουμε λίγη με ένα κουτάλι και δεν πέφτει από αυτό. Πρέπει να ανακατευτεί καλά η μαρέγκα με το μίγμα γιατί αλλιώς μένουν άσπρα σημαδάκια στο γλυκό μετά το ψήσιμο. Αν η μαρέγκα σας έχει νερουλιάσει λίγο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε δεν πειράζει συμβαίνει συνήθως, ρίξτε όλο το υλικό στο μίγμα.
Αν δεν τραβήξει αμέσως το σιρόπι μην τρομάξετε απλά δώστε του το χρόνο του.
Αν βαριέστε να κάνετε αυτή τη διαδικασία ρίξτε απλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα
pasmina.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου