Translate

6.3.25

Μιλφέιγ με κρέμα σοκολάτας

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 λίτρο γάλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 10 κρόκους αυγών
  • 80 γρ. κόρν φλάουρ
  • 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση 
Στο ταψί της κουζίνας στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε το φύλλο σφολιάτας.Τρυπάτε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για περίπου 50 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε σε 3 κομμάτια.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε την ζάχαρη, το κορνφλάουρ και τους κρόκους με σύρμα.
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα.Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το 1/3 μέσα στο μείγμα με τα αυγά.Ανακατεύετε γρήγορα και ρίχνετε όλο το μείγμα μέσα στο κατσαρολάκι με το γάλα.Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
 
Μόλις δέσει προσθέτετε την σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.Αποσύρετε από την φωτιά μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάζετε με ζελατίνα να μην κάνει κρούστα και αφήνετε να κρυώσει καλά.Πριν χρησιμοποιήσετε την κρέμα την ανακατευέτε με ένα σύρμα να αφρατέψει.
Σε μια πιατέλα τοποθετείτε το ένα κομμάτι της σφολιάτας.Από πάνω απλώνετε την μισή κρέμα και βάζετε από πάνω το 2ο κομμάτι σφολιάτας.Ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα και τέλος τοποθετείτε το 3ο και τελευταίο κομμάτι σφολιάτας.Με μία σπάτουλα διορθώνετε την κρέμα γύρω γύρω και πασπαλίζετε το μιλφέιγ με ζάχαρη άχνη.
cookcool

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς. Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.