θ

Translate

13.9.24

Η Volkswagen ετοιμάζεται για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων

Η Volkswagen καταργεί σύμβαση εργασίας που προστάτευε τους εργαζόμενους της στη Γερμανία από απολύσεις
Η Volkswagen ανακοίνωσε την Τρίτη (10/9/2024) ότι καταργεί μια σειρά από εργασιακές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης της εγγύησης θέσεων εργασίας έως το 2029 σε έξι εργοστάσια στη Γερμανία, αυξάνοντας την πιθανότητα απολύσεων από το επόμενο έτος. Κίνηση για την οποία οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν δεσμευτεί να αντισταθούν.

Ο κορυφαίος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ευρώπη ακυρώνει τις εγγυήσεις απασχόλησης που υπήρχαν για δεκαετίες, ως μέρος ενός σχεδίου μείωσης κόστους που έχει πυροδοτήσει αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους, καθώς η Volkswagen δυσκολεύεται να ανταγωνιστεί σε κόστος τις ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Volkswagen

Η κίνηση της Volkswagen ακολούθησε την απειλή ότι θα μπορούσε να κλείσει εργοστάσια στη Γερμανία για πρώτη φορά στην 87χρονη ιστορία της, προκαλώντας σοκ στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και υψηλό επίπεδο ανησυχίας από τη γερμανική κυβέρνηση.

«Πρέπει να δώσουμε στη Volkswagen AG τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος στη Γερμανία σε ανταγωνιστικά επίπεδα, ώστε να μπορέσουμε να επενδύσουμε σε νέες τεχνολογίες και νέα προϊόντα με τους δικούς μας πόρους», δήλωσε ο διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων της εταιρείας, Gunnar Kilian, σε ανακοίνωσή του.

Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την αβεβαιότητα σχετικά με τις εργασιακές συμφωνίες, ο Kilian ανέφερε ότι η Volkswagen προσφέρει την πρόωρη έναρξη των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς.

Αυτές οι διαπραγματεύσεις ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στα μέσα έως τέλη Οκτωβρίου, με πιθανές απεργίες από τα τέλη Νοεμβρίου, ωστόσο το εργατικό συμβούλιο ζητά να ξεκινήσουν οι συνομιλίες αυτόν τον μήνα.

Ο επικεφαλής του εργατικού συμβουλίου της εταιρείας έχει υποσχεθεί σθεναρή αντίσταση στις απολύσεις και το κλείσιμο εργοστασίων, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοίκηση για τα προβλήματα της Volkswagen.

 πηγη drive.gr
μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.