θ

Translate

25.9.24

Η Εθνική στον «θρόνο» της πρωταθλήτριας Ευρώπης

Πρωταθλήτρια Ευρώπης
για δεύτερη φορά στην ιστορία της αναδείχτηκε η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών σαν σήμερα στις 25 Σεπτεμβρίου του 2005.
 Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της αναδείχτηκε η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών σαν σήμερα στις 25 Σεπτεμβρίου του 2005. Αντίπαλός της στον μεγάλο τελικό του Βελιγραδίου ήταν η Γερμανία του μεγάλου Ντιρκ Νοβίτσκι, την οποία η «γαλανόλευκη» νίκησε 78-62 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η Ελλάδα δεν πήγε στο Ευρωμπάσκετ ως φαβορί. Πέρασε όμως τα «εμπόδια» των αντιπάλων της και έφτασε δίκαια ως την τελευταία φάση του θεσμού. Ανάμεσα σε αυτά και εκείνο της Γαλλίας, την οποία έβγαλε νοκ άουτ στα ημιτελικά με το τεράστιο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη στο φινάλε.
Στον τελικό η Γερμανία άντεξε οριακά κάτι περισσότερο από ένα ημίχρονο κόντρα στην Εθνική. Στη συνέχεια όμως η «γαλανόλευκη» πάτησε… γκάζι και με κορυφαίο τον Παπαλουκά που κατέγραψε 22 πόντους «αποτελείωσε» την αντίπαλό της και φόρεσε το «στέμμα». Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, από τη θέση πλέον του προπονητή, στέφθηκε ξανά πρωταθλητής μετά από 18 χρόνια και ξαναέστειλε τον κόσμο στους δρόμους όλων των ελληνικών πόλεων.
Παράλληλα, με αυτή την επιτυχία η Ελλάδα γνώρισε έτσι την τρίτη της ευρωπαϊκή αναγνώριση μέσα σε έναν χρόνο, μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2004 στην Πορτογαλία και την Eurovision. Κι όσο για τη συνέχεια της Εθνικής ομάδας μπάσκετ; Ο μύθος της δεν σταμάτησε σε εκείνο το Ευρωμπάσκετ, αφού έμελλε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο έναν χρόνο αργότερα, με τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο του 2006, νικώντας τις ΗΠΑ των ΛεΜπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Γουέιντ στα ημιτελικά.
Τα δεκάλεπτα: 19-12, 39-32, 64-48, 78-62
ΕΛΛΑΔΑ (Γιαννάκης): Τσαρτσαρής 10, Χατζηβρέττας 8 (2), Ζήσης 13, Διαμαντίδης 2, Παπαλουκάς 22 (4 τρίποντα, 6 ασίστ), Ντικούδης 8, Κακιούζης 11 (2), Μπουρούσης 4, Σπανούλης 2, Βασιλόπουλος, Φώτσης, Παπαδόπουλος.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μπάουερμαν): Βούχερερ 6, Πέσιτς 2, Νοβίτσκι 23 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ), Σούλτσε 5 (1), Ντεμιρέλ 3, Γκριν 2, Γκάρετ 2, Φέμερλιγκ 11, Ρόλερ 4, Μάρας 2, Νικαγκμπάτζε 2.
 πηγη fosonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.