θ

Translate

28.6.24

Λαγότρυπα έφερε στο φως κρησφύγετο 700 ετών των Ναϊτών Ιπποτών (Φωτος)

Εικόνες από ένα δίκτυο σπηλιών ηλικίας 700 ετών που χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο οι ιππότες των Σταυροφοριών είδαν το φως της δημοσιότητας
Μια φαινομενικά συνηθισμένη φωλιά λαγού έκρυβε την είσοδο για ένα δίκτυο σπηλιών ηλικίας 700 ετών που αποτέλεσε κρησφύγετο ιπποτών κατά τις Σταυροφορίες.
Το υπόγειο κρησφύγετο των σπηλιών Caynton σε βάθος λιγότερο από ένα μέτρο βρίσκεται στην περιοχή Shropshire της Βρετανίας, κάτω από ένα αγρόκτημα.
Ο 33χρονος φωτογράφος Μάικλ Σκοτ από το Μπέρμιγχαμ, κατάφερε να μπει στις σπηλιές και να τραβήξει μαγικές εικόνες από τους υπόγεια διαμορφωμένους χώρους που θυμίζουν αρχαίο ναό.
Το δίκτυο αυτό διαδρόμων και σπηλιών ανήκε στους Ναΐτες Ιππότες, ένα Καθολικό στρατιωτικό τάγμα που απέκτησε δύναμη και πλούτο, πολεμώντας στις Σταυροφορίες.
Αργότερα οι σπηλιές χρησιμοποιήθηκαν από Δρυίδες, ειδωλολάτρες και μυστικές θρησκευτικές αιρέσεις, που αναζητούσαν έναν ασφαλή χώρο για να κάνουν τις τελετές τους.

Πηγή: Metro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.