θ

Translate

13.9.24

Κώστας Καζάκος

 Στις 29 Μαΐου 1935 ήρθε στη ζωή στον Πύργο Ηλείας ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Κώστας Καζάκος. Πατέρας του ήταν ο Αναστάσιος Καζάκος, μανιάτικης καταγωγής και δημόσιος υπάλληλος, που όμως είχε εκδιωχθεί από τη θέση του και εξορίστηκε κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου.
Από το 1948 ο Κώστας ζούσε στην Αθήνα με τη μητέρα και τα αδέρφια του, ενώ το 1953 θα γραφτεί και θα σπουδάσει στη θρυλική κινηματογραφική σχολή του Λυκούργου Σταυράκου, με δασκάλους, μεταξύ άλλων, τον Γρηγόρη Γρηγορίου και τον Κάρολο Κουν. Θα παίξει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, ενώ από το 1956 θα συνεχίσει την καριέρα του στη μεγάλη οθόνη, με την κινηματογραφική ταινία «Κονσέρτο για πολυβόλα» να αποτελεί σταθμό στην πορεία του. Συμπρωταγωνίστριά του ήταν η μετέπειτα σύζυγός του και σύντροφός του στη ζωή και στην τέχνη, Τζένη Καρέζη. Μαζί θα πρωταγωνιστήσουν στην επική θεατρική παράσταση του Ιάκωβου Καμπανέλη «Το μεγάλο μας τσίρκο» εν μέσω δικτατορίας. Μέχρι τον θάνατο της ηθοποιού το 1992 θα αποτελέσουν αχώριστο δίδυμο τόσο στο σανίδι όσο και στον κινηματογράφο.
Πολιτικά ενταγμένος στο ΚΚΕ, διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης, ενώ από το 2007 μέχρι το 2012 υπήρξε βουλευτής Επικρατείας με το Κομμουνιστικό Κόμμα. Το 1997 θα παντρευτεί την ηθοποιό Τζένη Κόλλια με την οποία θα αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Θα αφήσει την τελευταία του πνοή στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 σε ηλικία 87 ετών από πολυοργανική ανεπάρκεια.
πηγη fosonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.