θ

Translate

1 Φεβρουαρίου 2024

“Ούρσουλα είμαστε εδώ!” Χάος απο τους αγρότες στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Μεγάλη διαμαρτυρία αγροτών πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες γύρω από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται σήμερα εκεί. Οι κυρίως Βέλγοι αγρότες θέλουν να παραλύσουν ολόκληρη την πόλη με τη δράση τους να ασκήσουν πίεση στους ηγέτες της Ε.Ε. Διαμαρτύρονται για καλύτερες τιμές και λιγότερη γραφειοκρατία. Η αστυνομία αναφέρει ότι περίπου χίλια τρακτέρ καταμετρήθηκαν στην πρωτεύουσα νωρίς το πρωί.
Υπάρχουν διαδηλωτές στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μεταξύ άλλων. Οι εικόνες δείχνουν πυροτεχνήματα και αυγά να εκτοξεύονται στο κτίριο.
Δεν κινείται τίποτε λόγω των τρακτέρ στους εσωτερικούς και εξωτερικούς δακτυλίους των Βρυξελλών και κομβόι τρακτέρ κινούνται επίσης στους αυτοκινητόδρομους προς τη βελγική πρωτεύουσα. Οι αρχές αναμένουν μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο εντός και γύρω από τις Βρυξέλλες, αλλά και σε πόλεις όπως η Γάνδη και η Λιέγη.
Στο δρόμο από το Παρίσι προς τις Βρυξέλλες, το «Ursula, we are here» είναι ζωγραφισμένο με μεγάλα κίτρινα γράμματα, ένα μήνυμα που απευθύνεται στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen. Στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η αγροτική πολιτική δεν είναι επίσημα στην ημερήσια διάταξη, αλλά μάλλον θα συζητηθεί.
πηγη korakas
 μονταζ teo   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.