θ

Translate

28.1.24

ΦΛΕΓΕΤΑΙ το Τέξας! ΚΑΤΑΔΙΚΗ του κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και νέος ξεσηκωμός...

Συρματοπλέγματα έχει τοποθετήσει κατά μήκος πολλών χιλιομέτρων στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, αποφασισμένος να εμποδίσει τις άνευ προηγουμένου παράνομες μεταναστευτικές ροές.Ως αποτέλεσμα, το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών καταδίκασε αυτή του την πράξη, καθώς αποτελεί παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, την ώρα που πολλοί είναι εκείνοι που παίρνουν το μέρος του Άμποτ, υποστηρίζοντας πως ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας ότι «ανέλαβε να προστατεύσει τους Αμερικανούς πολίτες από τα ιστορικά επίπεδα παράνομων μεταναστών, θανατηφόρων ναρκωτικών όπως η φαιντανύλη και τρομοκρατών που εισέρχονται στη χώρα μας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κοινή δήλωση αλληλεγγύης στο πρόσωπό του που εξέδωσαν την Πέμπτη 25 Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες.
Το τελευταίο διάστημα ένα μικρό τμήμα του ποταμού Ρίο Γκράντε έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία για τους παράτυπους μετανάστες που περνούν παράνομα τα σύνορα, ερχόμενοι από το Μεξικό. Ωστόσο, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Lone Star», ο κυβερνήτης Άμποτ επιχείρησε να παρεμποδίσει ή και να αποτρέψει την είσοδό τους στην πολιτεία του, προχωρώντας, μεταξύ άλλων, στην εγκατάσταση συρματοπλεγμάτων συνολικού μήκους περίπου 48 χιλιομέτρων κατά μήκος της πόλης Eagle Pass.
Κατόπιν, ο ίδιος και η Δικαιοσύνη του Τέξας πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και αρνήθηκαν σε αξιωματούχους της ομοσπονδιακής συνοριοφυλακής να βρεθούν στα σύνορα, επικαλούμενοι το δικαίωμα της πολιτείας να αυτοπροστατευτεί από τις παράνομες μεταναστευτικές ροές. Αναμενόμενα, οι συγκεκριμένες εξελίξεις και η συνεπακόλουθη πολιτική αντιπαράθεση, έχουν επιφέρει έναν μίνι διχασμό στις ΗΠΑ.
Στο μεταξύ, Αμερικανοί πολίτες τροφοδοτούν τα social media με εικόνες από την περιοχή, αναμεταδίδοντας με… φρενήρη ρυθμό βίντεο από τα σύνορα στις νότιες πολιτείες, στα οποία απεικονίζονται παράνομοι μετανάστες να εισέρχονται σε αμερικανικό έδαφος ακόμη και υπό την εποπτεία των αμερικανικών Αρχών, χωρίς να παρεμποδίζονται, με την αυθεντικότητά των εν λόγω βίντεο, πάντως, να ελέγχεται.
Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο τον περασμένο Δεκέμβριο περισσότεροι από 300.000 -αριθμός ρεκόρ- ήταν οι παράνομοι μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, ενώ από το 2021, οπότε και ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Τζο Μπάιντεν, στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εισέλθει παρανόμως κοντά… 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι!
πηγη press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.