θ

Translate

12 Δεκεμβρίου 2023

Βρήκε τον… ένοχο ο Μητσοτάκης

Μετά την λύση για την ακρίβεια ο Πρωθυπουργός βρήκε την λύση για την βία. Για όλα φταίει ο Ολυμπιακός και όσοι τον αγαπούν. Το «έπεσαν οι μάσκες» παρά είναι κλισέ…
Το… προετοίμαζαν εδώ και μέρες όσοι υπηρετούν το αντί-Ολυμπιακός μπλογκ. Οι «απέναντι» το φώναζαν. «Ο Ολυμπιακός φταίει για όλα, αυτός είναι η αιτία του κακού για όλα». Μια προσέγγιση τόσο παιδική όσο και επικίνδυνη που απλά αποδεικνύει πως «παίζεται το έργο». Και λες, για τον Θεό, δεν μπορεί τέτοια αστεία προσέγγιση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα να πάρει «σάρκα και οστά» με την υπογραφή της Κυβέρνησης.
Μιλάμε για την βία στα γήπεδα, για την βία που είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κοινωνίας μας. Την βία που δυστυχώς σαρώνει στα σχολεία και στα παιδιά μας. Δείτε τι γίνεται με τους έφηβους. Ένα 18χρονο παιδί ομολόγησε πως πέταξε την φωτοβολίδα που χτύπησε τον άτυχο αστυνομικό. Η βία είναι παντού σε αυτή την χώρα και δυστυχώς δεν μπορεί ή δεν θέλει κανείς να την αντιμετωπίσει. Αφήστε στην άκρη το που και το γιατί. Τα χρώματα των ομάδων.
Δείτε λίγο τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια (και) με την συγκεκριμένη Κυβέρνηση. Σκότωσαν τον Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Στον δρόμο, εν ψυχρό. Σκότωσαν τον Μιχάλη στην OPAP Arena την ώρα που οπαδοί της Ντιναμό με οπαδούς του ΠΑΟ συγκρούονταν με οπαδούς της ΑΕΚ. Τώρα στον Ρέντη είχαμε τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού.
Στις συνοικίες, τα 15χρονια, 16χρονα, 17χρονα μαχαιρώνονται! Σε καθημερινή βάση πλέον τα κρούσματα βίας με παιδιά που χαροπαλεύουν. Τι κάνει η Κυβέρνηση για όλα αυτά; Μήπως θα κλείσει και τα σχολεία;
Αυτό που αποφάσισε να κάνει για την οπαδική βία που ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή τα επεισόδια στο γήπεδο βόλεϊ στον Ρέντη ήταν αυτή που… ούρλιαζαν και ζητούσαν με μένος αυτοί που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καταστροφή του Ολυμπιακού. Δεν τους ενδιαφέρουν τα πρόσωπα. Ο σύλλογος του ενοχλεί. Λες και το πρόβλημα της βίας «ανήκει» σε έναν. Λες και το πρόβλημα της βίας είναι οι οπαδοί μιας ομάδας. Λες και για όλα φταίει ο Ολυμπιακός. Και όμως! Έρχεται μια ολόκληρη Κυβέρνηση και το «φωνάζει». Σαν ένα… ΜΜΕ «εξυγίανσης» γίνεται ένα μαζί τους. Και οι μάσκες πέφτουν και σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι τύχη έχει αυτή η χώρα;
Η χώρα που η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός της δεν εφαρμόζει εδώ και καιρό νόμους τους κράτους για την καταπολέμηση της βίας. Ο Μητσοτάκης που μετά τα επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια φώναξε τον Τσέφεριν και τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων και βγήκε στις κάμερες τονίζοντας πως θα «σαρώσει» τα πάντα. Και έκανε μια τρύπα στο νερό. Όπως έχει κάνει και με την ακρίβεια που έχει γονατίσει τους Έλληνες, όπως έχει κάνει και με την ασφάλεια στην χώρα που φοβάσαι να κυκλοφορήσεις όταν πέφτει το φως.
Όπως έκανε με τις φωτιές, τις πλημμύρες, τα τρένα και όλα όσα μας έχουν βρει όλο αυτό το διάστημα και απλά τα παρατηρούμε και κάνουμε τον σταυρό μας. Που ζούμε ακόμη σε αυτή την χώρα. Ο Μητσοτάκης λοιπόν βρήκε την λύση για την βία! Και ουσιαστικά έδειξε ξεκάθαρα πως «στοχεύει» στον Ολυμπιακό. Και μόνο! Με μια ασύλληπτη απόφαση αφήνει ανοικτή τη Λεωφόρο και την Τούμπα και κλείνει το Καραϊσκάκη! Γιατί;
Γιατί είναι κράτος και ότι θέλει κάνει. Αποφασίζουμε και διατάζουμε. Το πρόβλημα λύθηκε από την στιγμή που όλοι όσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό απαγορεύεται να πηγαίνουν στα γήπεδα. Προς το παρόν έχει μείνει το μπάσκετ, μέχρι κάποιος να πει κάτι για να βρεθεί και εκεί η «λύση».
Ο Ολυμπιακός με κάθε επισημότητα είναι πλέον ο «εχθρός» της Κυβέρνησης που το «φωνάζει». Και σε κάνει να απορείς πραγματικά. Γιατί αν όντως πιστεύει κανείς σώφρων άνθρωπος πως το πρόβλημα στην βία είναι ένας σύλλογος τότε να τον διαλύσουμε για να σωθούμε. Υπάρχουν σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή από τον αθλητισμό. Δεν είναι όμως τόσο απλό όσο δείχνει η Κυβέρνηση πως θεωρεί.
Γιατί τέτοια «στόχευση» δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ τέτοια εμπάθεια με τον Ολυμπιακό δεν υπήρξε και είναι να απορεί κανείς γιατί το ζητούμενο δεν είναι τα μικροπολιτικά οφέλη ή όσα προσωπικά μπορεί να έχει ο καθένας. Το ζητούμενο είναι η ασφάλεια του κόσμου. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που πάει στα γήπεδα, και των Ολυμπιακών που λογικά θα ξέρει ο Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή τους πως είναι εκατομμύρια, δεν είναι χούλιγκαν και εγκληματίες.
Σε τι αποσκοπεί αυτή η «στοχευμένη» τιμωρία του Ολυμπιακού με τον Μητσοτάκη να παίρνει ρόλο… αθλητικού δικαστή και να αναγκάζει την ομάδα να παίξει χωρίς κόσμο την Πέμπτη; Έχω την εντύπωση πως και αυτό, σιγά-σιγά, αποκαλύπτεται…
πηγη to10.gr
μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.