θ

Translate

29.12.23

Αίθριος ο καιρός του Σαββάτου

Το Σάββατο θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες αλλά με μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας και με περισσότερη συννεφιά συγκριτικά με τις τελευταίες ημέρες.
Αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη δυτική Ελλάδα και την Κρήτη, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά, βροχή άνευ σημασίας και έντασης. Συννεφιασμένο θα είναι το σκηνικό και στο ανατολικό Αιγαίο, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν διάσπαρτες ασθενείς τοπικές βροχές το μεσημέρι.
Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Ομίχλες θα δημιουργηθούν τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη, σε συνδυασμό εκείνες τις ώρες με αυξημένη υγρασία, που θα κάνει την αίσθηση του κρύου εντονότερη.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 16 βαθμούς στα βόρεια, 14 – 16 στα δυτικά, 16 – 18 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν κοντά στους 16 – 19 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς 2 – 3 μποφόρ. Στο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 – 4, στα νότια και ανατολικά τμήματα έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά βάση αραιές, οι οποίες μέσα στη μέρα θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 – 17 βαθμούς, με δυτικούς ανέμους 2 – 3 μποφόρ.
Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά μέσα στη μέρα και ομίχλη το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 – 15 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς 2 – 3 μποφόρ.
Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Την Κυριακή, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα διατηρηθεί η αυξημένη συννεφιά με εναλλαγές με λίγα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ασθενείς τοπικές βροχές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
Η θερμοκρασία κοντά στους 16 – 18 βαθμούς Κελσίου, με αυξημένη υγρασία και δυτικούς νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη 3 – 4, στο νότιο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Τη Δευτέρα, ο νέος χρόνος θα κάνει ποδαρικό με βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, αλλά με αρκετό ήλιο στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάσει τους 16 – 19 βαθμούς και θα πνέει δυτικός νοτιοδυτικός άνεμος στα πελάγη εντάσεως 3 – 5 μποφόρ.
 πηγη gavros.gr
μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.